Gegevens over de gemeente

Dynamisch, Cultureel, Natuurlijk Deurne

De gemeente Deurne, een aantrekkelijke gemeente om te wonen, te werken en vrije tijd te besteden.

 Deurne is een mooie, landelijk gelegen gemeente in de Peel. De wortels van deze levenskrachtige en bloeiende gemeente worden gevormd door de dynamiek van de Deurnese samenleving, haar rijke culturele historie en de unieke natuur.

Deurne heeft twee gezichten. De kern van Deurne heeft een stedelijk karakter met interessante mogelijkheden om er te winkelen, te wandelen en te genieten van een bijzonder culturele ambiance. De kernen Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden danken hun charme aan hun ligging in een natuurlijke omgeving.
 

Verder heeft Deurne uitgebreide mogelijkheden op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs, sport en cultuur. Deurne is uitstekend bereikbaar door de aanwezigheid van een NS-station en de aansluiting op de A67/A73.

Deurne heeft met haar 32.000 inwoners ambities om uit te groeien naar een sterke gemeente zonder dat de eigen identiteit verandert. De ambitie richt zich vooral op het ontwikkelen van mogelijkheden om de leefomgeving van de inwoners te versterken. Dit betekent dat er blijvend wordt gekeken naar het verbeteren van de infrastuctuur en het realiseren van woningbouw. Maar ook dat er een aantrekkelijk ondernemersklimaat is.