U bevindt zich op: Home > Omgeving > Natuur en Milieu > Milieubeleid

Milieubeleid

De gemeente Deurne besteedt aandacht aan het milieu. Dit doet de gemeente op verschillende manieren. Er worden vergunningen gegeven en er wordt toezicht gehouden bij bedrijven om te zorgen dat zij zich aan de milieuregels houden. Dit zijn de wettelijke taken. Daarnaast worden projecten uitgevoerd. In het project Spek je Knip geven energieadviseurs tips hoe je in huis minder energie kunt gebruiken. Ook  proberen we om zo min mogelijk afval te krijgen. Dit kan door het afval nog beter te scheiden. Dit doen we bijvoorbeeld door de het plastic afval om de week huis aan huis op te halen.
 

Wat de gemeente allemaal doet staat in het milieubeleidsplan. Op dit moment is het milieubeleidsplan van 2008-2010 nog geldig. Een nieuw plan is in de maak.

In het milieujaarverslag kunt u lezen welke activiteiten voor milieu er afgelopen jaar zijn gedaan.  

De Ossenbeemd

Ontdek de Natuur!
Naast de kasteeltuin van Deurne, ligt de Ossenbeemd. Bij dit educatiecentrum kunnen jong en oud op een speelse en ontspannende manier leren over natuur en milieu. Je beleeft hier de geuren en kleuren van ieder seizoen. Dit kan in de moestuin met groenten van vroeger,  bij de muur met insecten en bij de waterpoel. Er is een kabouterpad voor de allerjongsten en bij de bijenkasten kun je leren waar honing vandaan komt.  Of je nu 5, 50 of 85 jaar bent, of je alleen komt en een wandelingetje wilt maken, met de klas om de natuur te ontdekken of als gezin een stop maakt tijdens die fijne fietstocht, voor iedereen is er iets te doen. Kom eens kijken.....

Adres

Haageind 31
5751 BB Deurne
T 0493-320457
info@ossenbeemd.nl
www.ossenbeemd.nl