U bevindt zich op: Home > Omgeving > Natuur en Milieu > Milieubeleid

Milieubeleid

Energiebesparende maatregelen

Bestaande woningen

Gaat u een nieuwe woning bouwen of uw bestaande woning verbouwen? Het is slim om dan ook te kijken naar energiebesparende maatregelen.

Op de regionale website www.hoebespaarikenergie.info vindt u meer informatie over de maatregelen die u kunt treffen. Deze zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: 

Ook vindt u hier de verschillende financiële regelingen die van toepassing zijn, zoals landelijke subsidieregelingen.

Nieuwe subsidieregeling voor energiebesparing van koopwoningen

Het kabinet stelt € 100 miljoen beschikbaar om energiebesparing bij particuliere woningen te realiseren. Hiervan wordt € 80 miljoen besteed aan een subsidieregeling voor energiebesparende maatregelen in koopwoningen en een voorlichtingscampagne. Voorwaarde is dat een particuliere woningeigenaar of Verenigingen van Eigenaren (VvE) een omvangrijke combinatie van energiebesparende maatregelen neemt in een bestaande woning. De details van de subsidieregeling worden uiterlijk in de zomer bekend gemaakt. Meer informatie vindt u hier.

Lokale initiatieven

Onder het kopje Projecten in mijn buurt vindt u informatie over lokale initiatieven, zoals de lokale energie-coöperatie Energyport Peelland .

Nieuwbouwwoningen

Voor een toekomstbestendige en energiezuinige nieuwbouwwoning adviseren wij om het instrument GPR-gebouw te gebruiken.

GPR-gebouw voor nieuwbouwwoning

Voor een nieuwbouwwoning adviseren wij om het gebruiksvriendelijke GPR-gebouw instrument toe te (laten) passen vanaf de ontwerpfase. Zo scoort uw woning door slimme maatregelen hoger op de gebieden energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. Veel architecten hebben al toegang tot het GPR-gebouw instrument. Bekijk de folder Eigen droomhuis bouwen met GPR-gebouw (PDF, 1.0 MB). De gemeente Deurne streeft naar een gemiddeld GPR-gebouw rapportcijfer van 7.

Vragen?

Neem voor meer informatie over het gratis (laten) gebruiken van het online GPR-gebouw instrument contact op met de afdeling Klantcontactcentrum van de gemeente Deurne. 

De Ossenbeemd

Ontdek de Natuur!
Naast de kasteeltuin van Deurne, ligt de Ossenbeemd. Bij dit educatiecentrum kunnen jong en oud op een speelse en ontspannende manier leren over natuur en milieu. Je beleeft hier de geuren en kleuren van ieder seizoen. Dit kan in de moestuin met groenten van vroeger,  bij de muur met insecten en bij de waterpoel. Er is een kabouterpad voor de allerjongsten en bij de bijenkasten kun je leren waar honing vandaan komt.  Of je nu 5, 50 of 85 jaar bent, of je alleen komt en een wandelingetje wilt maken, met de klas om de natuur te ontdekken of als gezin een stop maakt tijdens die fijne fietstocht, voor iedereen is er iets te doen. Kom eens kijken.....

Adres

Haageind 31
5751 BB Deurne
T 0493-320457
info@ossenbeemd.nl
www.ossenbeemd.nl