U bevindt zich op: Home > Omgeving > Parkeren in Deurne

Parkeren in Deurne

Parkeergarage

In Deurne kunt u parkeren in parkeergarage de Wolfsberg.

Betaald parkeren

In het centrum van Deurne geldt betaald parkeren.  Bij alle parkeerautomaten en parkeermeters kunt u betalen met muntgeld. Het tarief is afhankelijk van de automaat en de locatie. Op alle parkeerterreinen en sommige straten is het ook mogelijk om achteraf parkeergeld betalen met uw (Deurne)pas, App en GSM. 

Parkeervergunning of ontheffing

Een parkeervergunning is voor bewoners en bedrijven die binnen het gebied gevestigd zijn waar betaald parkeren geldt.  De paaltjes in het centrum zijn elke ochtend tot 11.00 uur open (behalve op zaterdag, dan tot 10.00 uur). Moet u buiten deze tijden in het voetgangersgebied zijn, dan kunt u daarvoor een ontheffing aanvragen. Dit is dus iets anders dan een vergunning.

Blauwe zone

Als u parkeert binnen een blauwe zone moet u gebruik maken van een parkeerschijf. Woont of werkt u in een gebied waar de blauwe zone is ingesteld? Dan kunt u een ontheffing aanvragen.

Fietsenstallingen

Bij het station in Deurne is een fietsenstalling. Deze gemeentelijke stalling is gratis. Ook zijn er fietskluizen te huur, kijk hiervoor op de site van de NS. Verkeerd gestalde fietsen worden geruimd. U kunt een geruimde fiets bij de .gemeentewerf aan de Energiestraat 17 in Deurne ophalen. De openingstijden van de gemeentewerf zijn van maandag t/m vrijdag tussen 7.30 – 16.00 uur.

Parkeren voor gehandicapten

Invaliden kunnen een Europese gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Met deze kaart kan de auto geparkeerd worden op algemene invalidenparkeerplaatsen. Ook is het mogelijk een gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning aan te vragen.

Parkeerbon of boete

Als u zonder te betalen parkeert op een plek waar u verplicht bent om te betalen, ontvangt u een parkeerbon. Een parkeerbon is een naheffingsaanslag voor parkeerbelasting die u niet betaald heeft.

Als u echter fout parkeert in strijd met een verbod of gebod ontvangt u geen parkeerbon maar een verkeersboete (Wet Mulder). Dit is een boete die het Openbaar Ministerie u oplegt bij een overtreding. Bv. voor fout parkeren, te hard rijden of door rood licht rijden. De verkeersboete ontvangt u van het Centrale Justitiële Incasso Bureau (CJIB).

De parkeercontroleurs mogen zowel parkeerbonnen als verkeersboetes uitschrijven. Tegen de parkeerbon (naheffingsaanslag) kunt u binnen zes weken bezwaar maken bij BSOB. Dit kan via het digitale loket van de BSOB. Hiervoor moet u beschikken over een digitale handtekening (DigiD). U kunt ook schriftelijk bezwaar maken bij BSOB, Postbus 154, 5340 AD, Oss.