U bevindt zich op: Home > Omgeving > Wonen en leefomgeving

Wonen en leefomgeving

Woningen huren

De meeste huurwoningen in Deurne worden verhuurd door woningbouwvereniging Bergopwaarts. Daarnaast is ook Stichting Trudo actief. Verder zijn er enkele makelaars die complexen woningen verhuren voor pensioenfondsen en andere beleggers. Deze huurwoningen kunt u vinden op funda.nl. Voor informatie over de leegstandwet kijkt u bij het product leegstand, vergunning voor tijdelijke verhuur.

Woningen kopen, nieuwbouwwoningen en bouwkavels

Projectwoningen zijn woningen die ontwikkeld en gebouwd worden door een ontwikkelaar, bouwbedrijf of aannemer. De woningen worden direct door de ontwikkelaar verkocht, en niet via de gemeente. Vaak zijn deze terug te vinden via funda.nl.

De gemeente verkoopt losse bouwkavels en panden. Meer informatie kunt u vinden op Deurne Makelaar.

Overige initiatieven voor woningen huren of kopen

De gemeente wil ruimte bieden aan nieuwe initiatieven zoals hergebruik van bestaande panden, nieuwe woonvormen of Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Heeft u belangstelling voor het realiseren van of deelnemen aan dergelijke initiatieven dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruime en Samenleving, onderdeel Wonen via 0493 387 711. U kunt ook een mail sturen: info@deurne.nl tav Ruimte en Samenleving, onderdeel wonen. Meer informatie kunt u vinden in de Woonvisie.

Lokaal beleid wonen

De gemeente Deurne heeft diverse beleidsstukken die van toepassing zijn op het gebied van wonen en ruimtelijke ordening. 

Archief