De gemeenteraad heeft aan aantal mooie ambities uitgesproken over een toekomstbestendig Deurne. Kernopgaves zijn gericht op vitaliteit, gezondheid en duurzaamheid. Onze maatschappelijke voorzieningen spelen hier een belangrijke rol in. Als beleidsontwikkelaar wordt je onderdeel van een cluster dat zich opnieuw aan het opbouwen is in verbinding met team & afdeling voor een zo integraal mogelijke aanpak van onze maatschappelijke opgave. Dit biedt jou de kans om samen met je collega’s en teamleider te kijken naar je eigen en elkaars talenten, én hoe deze slim in te zetten en samen te komen tot zo goed mogelijke resultaten.

De rol ziet er in hoofdlijnen zo uit

 • Je ontwikkelt en implementeert beleid op het terrein van maatschappelijke voorzieningen en weet op een effectieve en efficiënte wijze in te spelen op de behoefte en wensen vanuit de gemeenschap;
 • Je gaat aan de slag met voorzieningen vooral gericht op ontmoeten (buurt- en gemeenschapshuizen), sport- en bewegen (o.a. zwembad), cultuur (o.a. bibliotheek en museum) en onderwijs (huisvesting scholen);
 • Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het programma maatschappelijke voorzieningen in de buurt en bent budgetbewaker;
 • Je draagt bij aan verbinding met bestuurlijk speerpunt positieve gezondheid, beleid sociaal domein en ruimtelijk omgevingsbeleid. Je vertaalt doelen naar zowel fysieke, financiële als sociale componenten.
 • Je bent een sparringpartner en je bent met je communicatieve talenten in staat verschillende communicatiestijlen te hanteren in de gesprekken die voorbij komen, zoals het college, collega’s, met samenwerkingspartijen of inwoners.

Herken je je in deze talenten of wil je je hier verder in ontwikkelen?

 • Je bent een stevige persoonlijkheid; neemt initiatief en regie, bent in staat om kartrekker te zijn van programma’s en projecten;
 • Je bent vindingrijk en beschikt over relativeringsvermogen;
 • Je bent sterk in je schriftelijke en mondelinge communicatie; hebt geduld, luistert goed, vraagt door en weet op een respectvolle manier te overtuigen;
 • Je hebt politieke sensitiviteit en een goede maatschappelijke antenne; je hebt ervaring met complexe (beleids)processen of kwaliteiten waardoor jij hier snel in thuis bent;
 • Je bent een goede netwerker en bent in staat om samenwerking tussen partijen te initiëren en/of te bevorderen, uiteenlopende belangen bij elkaar te brengen en visie te vertalen naar praktische invulling.

Jouw talenten zet je in om ….

Het beleid op het gebied van maatschappelijke voorzieningen verder te ontwikkelen en implementeren. Dit betreft dan vooral maatschappelijke accommodaties, sport, cultuur, onderwijshuisvesting & subsidiebeleid. De meeste voorzieningen zijn een gebouw of sportfaciliteit. Affiniteit met ruimtelijke, fysieke en financiële componenten helpt, maar ‘het gebruik is leidend – de stenen zijn dienend’. Je bent veel bezig met het maken van slimme combinaties en duurzame oplossingen. Het aandragen van ‘out-of-the-box oplossingen’ is vaak nodig. Er kan ook sprake zijn van een vervoersvoorziening, ondersteunende dienst of financiële ondersteuning.

Kijk om meer indruk te krijgen ook op de pagina Maatschappelijke Voorzieningen in de buurt | Gemeente Deurne.

Werken bij de gemeente Deurne

In Deurne maken we wat ingewikkeld is eenvoudig. We luisteren om te begrijpen en hebben oog voor de mens achter het verhaal. Bevlogen en ondernemend zoeken we altijd naar de beste oplossing, in onze dienstverlening, projecten én onze onderlinge samenwerking. 

Je komt terecht in een flexibele en inspirerende werkomgeving, waar we met passie en plezier aan onze gezamenlijke doelen werken. Je krijgt de kans om impact te maken op de maatschappij en kan hiermee écht het verschil maken. Deurne. Daar doen we het voor!

Passen wij bij elkaar

We zijn continu in ontwikkeling en hebben mooie ambities. Onze medewerkers zijn daarin de drijvende kracht. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe talenten die zich herkennen in onze kernwaarden.

Icon voor Bevlogen (uit de BROS strategie)

Bevlogen: Passie, plezier, energie en toewijding voor Deurne.

Icon voor Resultaatgericht (uit de BROS strategie)

Resultaatgericht: Haalt doelstellingen en concrete resultaten. Geeft niet op, stelt plannen bij en houdt doel voor ogen.

Icon voor Ondernemend (uit de BROS strategie)

Ondernemend: Denken, durven, doen. Blijft verbeteren en verlegt grenzen.

icon voor samenwerkend (uit de BROS strategie)

Samenwerkend: Actief op zoek naar samenwerking. Gebruikt kennis en talenten. Leeft zich in en schakelt in rollen. 1+1=3.

Zie je raakvlakken?

We zijn op zoek naar talenten. Wij denken dat voor deze functie ervaring in een beleidsfunctie een groot voordeel is, maar kwaliteit staat voorop – dus herken je je in de functie en ben je starter, zij-instromer, rot in een ander vak of wat dan ook, we nodigen je uit om te reageren! Je krijgt bij ons altijd de mogelijkheid om te groeien en ontwikkelen. We bespreken dan samen wat er mogelijk is als we een match zien en hoe jij je dan verder kan ontwikkelen in je talenten. Kortom, wees welkom, wordt onderdeel van deze reis én zet jouw 
talenten in binnen de gemeente Deurne!

Wat bieden we jou?

 • Wij werken flexibel, dit betekent dat we in het team samen afspraken maken over waar en wanneer je werkt.
 • Je kunt full time (36 uur) aan de slag. Ben je minder uur per week beschikbaar laat het ons even weten.
 • Een passend salaris van minimaal € 3.406,- tot maximaal € 5.021,- bruto per maand op basis van 36 uur per week. (schaal 10A, HR21-profiel medewerker ontwikkeling II).
 • Een individueel keuzebudget bestaande uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage van 17,05%.
 • Een tegemoetkoming ziektekosten van € 168,- of € 296,- bruto per jaar (afhankelijk van je salaris).
 • Een prima pakket arbeidsvoorwaarden met onder andere: uitruil woon-werkverkeer, aanen verkoop verlofuren, hybride werken, een eigen mobiele telefoon en laptop, thuiswerkfaciliteiten en een thuiswerkvergoeding.
 • Een online leerplatform BROS academie, elektrische deelfietsen en (na afronding van de verbouwing) een inspirerende werkomgeving in het nieuwe ‘Huis voor de Samenleving’.

Interesse in dit profiel, maar heb je toch nog vragen?

Neem dan contact op met Vincent Henskens, afdelingshoofd Samenleving via 
telefoonnummer 06 - 82 81 08 45 of Madeleine Middeldorp, beleidsontwikkelaar samenleving via telefoonnummer 06 - 83 17 14 12.

Direct reageren?

Klik dan op de sollicitatiebutton. Dit kan tot en met 24 mei 2023. Je ontvangt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen na sluitingsdatum van ons bericht over de verdere sollicitatieprocedure. De 1e gespreksronde vindt plaats op dinsdagmiddag 30 mei.