De afgelopen weken zijn bijna 100 Warmtebeeldscans uitgevoerd door vrijwillige Energiecoaches in Deurne. Op de vroege koude morgens zijn woningen met infraroodcamera’s gefotografeerd, met verhelderende beelden tot gevolg.

Frans en Margriet waren een van de eersten die gebruik maakten van de warmtescan. Ze wonen op het Hoendiep te Deurne en hun woning is uit bouwjaar 1974. In die tijd was  de isolatie voor de huidige maatstaven matig. De warmtefoto’s laten zien dat de gevels toch al na geïsoleerd waren, maar dat het glas slechts bestond uit het oude dubbelglas, ook wel Thermopane glas genoemd. Na een gesprek met een Energiecoach op het energieloket werd het plan gemaakt het glas voor en achter in de kamer te vervangen voor HR++ glas (uiteindelijk werden het kozijnen met triple glas) en de vloer vanuit de kruipruimte te isoleren. Met deze 2 maatregelen wordt ca. 25% energie bespaard en verbetert het comfort aanzienlijk in de woonkamer. Deze maatregelen zijn ook financieel interessant omdat er ook nog 30% ISDE-subsidie wordt verkregen.

In oktober start het Energiehuis Slim Wonen weer met een nieuwe Warmtebeeldscan campagne en kunt u zich weer inschrijven voor de warmtescan via de website www.energiehuisslimwonen.nl  

Gratis bewoners/huiseigenaren diensten

  • Kom naar het vrije inloopspreekuur, elke zaterdag van 10 - 12 u in de Ossenbeemd (Haageind 31).
  • Stel een concrete vraag via de emailservice: deurne@energiehuisslimwonen.nl.
  • Bezoek een regionale thema-avonden, webinar of workshop. Het volledige programma vind je via de Agenda op www.EnergieHuisSlimWonen.nl/Deurne.
  • Kijk op www.energiehuisslimwonen.nl om zelf aan de slag te gaan en voor bespaartips. Kijk op de site bij ‘Slim starten’ of ‘Slim verder’.
  • Vraag een woning Quickscan bezoek aan (de woning wordt beoordeeld op mogelijke bouwkundige en installatieverbeteringen) via een email naar deurne@energiehuisslimwonen.nl en er volgt contact voor een afspraak aan huis door een Energiecoach. De kosten voor de woningscan huisbezoek bedragen slechts 10 euro. 

Stichting EnergieHuis Slim Wonen - slim besparen en gratis voorlichting

De Stichting EnergieHuis Slim Wonen is een samenwerking voor en door bewoners van 8 gemeenten in de regio. Bekijk ook de lokale acties te vinden op de website www.energiehuisslimwonen.nl onder 'Jouw gemeente’.