Na groot succes in januari komt de GRIP-wagen weer terug naar Deurne van maandag 11 april tot en met woensdag 13 april. Bij de GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) kan men kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval snel en gemakkelijk inleveren. Daarnaast deelt gemeente Deurne gratis keukenbakjes uit voor inwoners die hun groente-, fruitschillen en etensresten beter willen scheiden.

Een boodschappentas vol afvalsoorten

Het inleveren van afval bij de GRIP-wagen is gratis en alleen voor particulieren. Ieder huishouden mag maximaal één volle boodschappentas inleveren met klein huishoudelijk afval. Precies weten wat u kunt inleveren bij de GRIP-wagen? Bekijk het overzicht van de afvalsoorten via www.deurne.nl/grondstoffen-inleverpunt-grip

Handig gratis keukenhulpje!

Inwoners van gemeente Deurne kunnen op 11, 12 en 13 april een gratis keukenbakje ophalen bij de GRIP-wagen. Met deze actie wordt het scheiden van gft-afval makkelijker gemaakt. Met zo’n keukenbakje hoeft u namelijk niet iedere keer naar de groene container te lopen. 

Er is keuze uit twee soorten keukenbakjes:

  1. Een luchtdoorlatend keukenbakje van gerecycled kunststof (7,5 liter). U krijgt hier eenmalig een rolletje composteerbare afvalzakjes bij. Door het open bakje ontstaan er minder onaangename geurtjes en minder fruitvliegjes.
  2. Een dicht groen keukenbakje van gerecycled kunststof (7,5 liter). Hiermee ziet u niet wat erin zit en heeft u ook geen composteerbare afvalzakjes nodig. Het is wel belangrijk om het bakje regelmatig goed te reinigen. Ook bestaat de kans op meer geuroverlast en fruitvliegjes.

Heeft u nog niet zo’n handig keukenbakje, dan kunt u er dus eentje afhalen. Wees er snel bij, want op=op! Bij het ophalen van het keukenbakje ontvangt u meer informatie over het gebruik en wat er wel of niet in mag.

Meer weten over afval scheiden?

Niet alle inwoners weten hoe ze precies hun afval moeten scheiden. Daarom is de GRIP-wagen ook een informatiepunt. Bij de GRIP-wagen zijn afvalcoaches Yvette en Monique aanwezig om alle vragen over afval te beantwoorden van de bezoekers. 

Alvast een handige tip: download de afval-app van Blink op uw mobiele telefoon of tablet. Hierin vindt u heel veel informatie over afval scheiden én staan de ophaaldagen in een overzichtelijke kalender. Ook kunt u herinneringen instellen van de ophaaldagen!

Let op! Breng de milieupas mee bij een bezoek aan de GRIP-wagen.

Maandag 11 april 2022

Adressen

Locatie

Tijd

Schommerveld (t.h.v. nummer 10)

Deurne

08.00 - 09.00

Vloeieindsedreef  (t.h.v. SJVV)

Deurne

09.15 - 10.15

Kerkplein (Zeilberg)

Deurne

12.15 - 13.15

parkeerplaats Haageind t.o Fitissingel

Deurne

13.30 - 14.30

Merwede (nabij Spring)

Deurne

18.00 - 19.00

Dinsdag 12 april 2022

Adressen

 Locatie

Tijd

Brouwhuisweg/Schooteindseweg

Vlierden

09.00 - 11.00

Molenweg (t.h.v. RKSV)

Liessel

13.00 - 15.00

Brouwhuisweg/Schooteindseweg

Vlierden

18.00 - 19.00

Woensdag 13 april 2022

Adresse

Locatie

Tijd

Dorpsstraat/Moostenstraat

Neerkant

09.00 - 11.00

Hannes Joostenplein

Helenaveen

13.00 - 15.00

Dorpstraat/Moostenstraat

Neerkant

18.00 - 19.00