Warmteburgers

18, 20, 21 en 22 mei is Studio Sociaal Centraal op het zonnige terras van snackbar D’n Heiakker het gesprek aangegaan met vele bewoners van de Verkenningsbuurt in de Heiakker. Onder het genot van een vega Warmteburger hebben de bewoners verteld wat hun gevoelens, gedachten en meningen zijn over een de toekomst van de wijk en de warmtetransitie. Daarnaast zijn er ook via de digitale weg veel vragenlijsten ingevuld. 

En wat werd er zoal verteld?

Veel bewoners zijn al jaren actief bezig met het verduurzamen van hun huis. Zonnepanelen, airco’s, zonneboilers, isolatie en natuurtuinen, alles passeerde de revue. Anderen voelen juist nu ineens de druk van een aflopend energiecontract en oplopende kosten. Sommige wachten liever nog even af hoe de technische innovaties zich gaan ontwikkelen. Veel nieuwe technieken staan volgens hen nog in de kinderschoenen. Zo werd er zowel positief als negatief gesproken over collectieve warmtenetten, warmtepompen en gewoon doorgaan zoals het nu is. 

Woont u in de Verkenningsbuurt en bent u vergeten om uw invullijst in te leveren?  

Tot 5 juni kunt u nog bij de snackbar D’n Heiakker uw invullijst omruilen voor vega Warmteburger. Ook de digitale vragenlijst staat nog even open. Deze kunt u vinden via de volgende link: https://form.jotform.com/221284166439358

Meedenken?

Ieders input wordt gewaardeerd: hoe meer er ingeleverd wordt, hoe vollediger het beeld wordt van hoe de Heiakker denkt over de toekomst van de wijk. Na 5 juni wordt alles bekeken en geanalyseerd om een advies te geven aan de gemeente. Vindt u het interessant om hierbij betrokken te zijn? Neem dan contact op via deurne@sociaalcentraal.studio.