Riny van Rinsum is sinds vorige week wethouder zorg, onderwijs, kunst en cultuur in de gemeente Deurne. Hij heeft brede en jarenlange bestuurlijk en maatschappelijke ervaring.

Wie is Riny van Rinsum?

Riny van Rinsum (70 jaar) woont met zijn partner Wilma in Veghel. Samen hebben zij 4 kinderen en 9 kleinkinderen. Na zijn studie aan de Sociale Academie Markendaal in Breda is Riny gaan werken in het onderwijs. Eerst bij het VJV in Roosendaal, vervolgens als docent maatschappijleer en daarna in verschillende rollen in het beroepsonderwijs.

Een ervaren wethouder

Van 1998 tot 2002 was hij fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Veldhoven. Van 2008 tot 2017, toen Veghel fuseerde met Schijndel en Sint-Oedenrode tot de gemeente Meierijstad, was hij wethouder sociaal domein, gezondheid, kunst en cultuur. Daarna was hij anderhalf jaar extern wethouder in de gemeente Landerd met vrijwel dezelfde portefeuille. De afgelopen jaren heeft Riny van Rinsum diverse bestuurlijke functies vervuld bij maatschappelijke organisaties.

Liefhebber van cultuur en natuur

In zijn vrije tijd bezoekt Riny graag culturele voorstellingen in het theater of musea. Ook maakt hij graag lange wandelingen of stapt op de fiets voor een mooie tocht door de natuur.

Wat is voor wethouder Van Rinsum echt belangrijk?

Riny van Rinsum: ‘Iedereen in de samenleving moet mee kunnen doen. Dat is mijn persoonlijke drijfveer. Deze portefeuille staat dicht bij de inwoners en dicht bij de samenleving. De inwoners en de samenleving: dat is waar we het als gemeente voor doen.’