Alle inwoners van gemeente Deurne kunnen een gratis keukenbakje ophalen, die graag hun groente-, fruitschillen en etensresten beter willen scheiden.

Eerder ophaalactie

Inwoners van gemeente Deurne konden al eerder een gratis keukenbakje ophalen bij de GRIP-wagen afgelopen april. Met groot succes, want meer dan 500 inwoners hebben een keukenbakje opgehaald. Vanwege de grote vraag is het vanaf 2 mei mogelijk om een gratis keukenbakje af te halen bij het gemeentehuis (locatie Harmoniestraat) of de Milieustraat tijdens openingstijden. Vergeet niet uw millieupas mee te nemen.

Keuze uit twee soorten

Er is keuze uit twee soorten keukenbakjes.

  1. Een luchtdoorlatend keukenbakje van gerecycled kunststof (7,5 liter). U krijgt hier eenmalig een rolletje composteerbare afvalzakjes bij. Door het open bakje ontstaan er minder onaangename geurtjes en minder fruitvliegjes.
  2. Een dicht groen keukenbakje van gerecycled kunststof (7,5 liter). Hiermee ziet u niet wat erin zit en heeft u ook geen composteerbare afvalzakjes nodig. Het is wel belangrijk om het bakje regelmatig goed te reinigen. Ook bestaat de kans op meer geuroverlast en fruitvliegjes.

Gratis handig keukenhulpje

Om het voor inwoners makkelijker te maken om groente-, fruitschillen en etensresten te scheiden, deelt gemeente Deurne deze gratis keukenbakjes uit. Het keukenbakje is een gerecycled kunststof bakje dat u bijvoorbeeld op de aanrecht zet. Gedurende de dag en tijdens het koken kunt u hierin alle etensresten verzamelen. Met zo’n keukenbakje hoeft u dus niet iedere keer naar de groene container te lopen. Een handig gratis keukenhulpje dus!