Op de Markt in Deurne wordt de Global Goals Deurne Kick Off georganiseerd op 26 juni van 13.00-16.00 uur. Er zijn optredens van artiesten uit de gemeente Deurne en enkele speciale gasten van buiten. Er treden lokale artiesten op zoals de zangers Bill Henry, Pernilla Koolen en jonge muzikale talenten van het Willibrord gymnasium. Als speciale gast komt Ernst de Corte, zanger en zoon van de in Deurne welbekende Jules de Corte. Hij zingt,  sinds een paar jaar, de liedjes van zijn overleden vader. Teksten die nog steeds heel actueel blijken te zijn en goed passen bij de Global Goals. 

Global Goals festival verplaatst naar 18 september

Het plan was aanvankelijk om een groot Global Goals Festival te organiseren op 26 juni. Dat festival in die opzet gaat naar zondag 18 september. Er is al door heel veel mensen gewerkt aan de voorbereiding, maar er waren tegenvallers in de organisatie en bij enkele deelnemersgroepen.  Dat is heel jammer, maar iedereen gaat door met zijn of haar goede werk. Want er gebeurt al veel positiefs in de gemeente  Deurne op het gebied van de Global Goals. En er is ook nog veel te delen met elkaar in de Global Goals en in de zorg voor de toekomst van onze eigen leefomgeving. Voor zondag 26 juni heeft het Platform Global Goals Deurne er nu een mooi, kleiner evenement van gemaakt, de Kick Off. 

Programma Kick Off

Naast een mooi muzikaal programma komen er komen ook gasten uit de politiek naar Deurne. Tweede kamerlid Inge van Dijk  (CDA) en Jade van der Linden (Groen Links). Zij is lid van de Brabantse Provinciale staten. Mevr. van Dijk zal betrokken zijn bij de uitreiking van nieuwe Fairtrade keurmerk titels samen met de wethouders Oomen en Van den Berg. Jade van der Linden, zelf jong, zal spreker zijn en daarna in gesprek gaan met jongeren op het Politiek Jongeren terras, samen met wethouder Tom Oomen.  Scholieren en jongeren zijn welkom om mee te doen. 

Van de vele organisaties die betrokken zijn bij de Global Goals in Deurne, zullen enkele mensen al iets vertellen over ‘hun Goal’. Er zijn ook activiteiten voor kinderen. 

Platform Global Goals Deurne hoopt veel mensen te ontmoeten op 26 juni op de Markt in Deurne.