Inwoners van gemeente Deurne kunnen vanaf 25 maart en in de maand april bij de milieustraat in Deurne terecht voor gratis compost. Met deze actie bedankt de gemeente alle inwoners voor het goed scheiden van gft- en groenafval.

Zelf ophalen

Inwoners van gemeente Deurne kunnen de gratis compost zelf ophalen. Dit kan bij de Milieustraat aan de Indumastraat in Deurne. Hier kunnen inwoners tijdens openingstijden terecht voor de gratis compost. Let op: de compost schep je zelf op een aanhanger of in zelf meegebrachte zakken.

Op zaterdag 25 maart zal afvalverwerkingsbedrijf Attero de inwoners een handje helpen. Die dag staan zij met een kraantje klaar om de compost op de aanhangers van de inwoners te scheppen. 

De compostactie is voor iedereen! Dus ook voor inwoners van een wijk, straat of flat waar gft- of groenafval niet gescheiden kan worden ingezameld.

Beter voor het milieu

Compost is een echt kringloopproduct. Door het gebruik van compost helpt u mee aan een beter milieu. Naast compost haalt Attero ook duurzaam biogas uit gft- en groenafval, bron voor productie van groene stroom en groen gas. Het blijft dus belangrijk om gft- en groenafval goed gescheiden te houden en aan te leveren!
 
Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze.

Subsidie compostvaten

Wist je dat je ook makkelijk zelf kan composteren? Met de subsidie voor compostvaten wil gemeente Deurne inwoners aanmoedigen om te starten met thuis-composteren. De subsidie bedraagt eenmalig € 20,- per huishouden voor het kopen van een compostvat of ander systeem. Meer weten? Bekijk de pagina subsidie voor compostvaten.