Tijd om weer aan de slag te gaan in de tuin. Gemeente Deurne biedt als extra service gratis inzameling van grof snoeiafval aan huis. Onze afvaldienst Blink rijdt van 16 tot en met 20 mei door alle wijken, ook het buitengebied.

Wanneer is uw wijk aan de beurt?

Blink rijdt in deze week de route van het PMD-afval (Plastic, Metaal en Drankkartons). Voorbeeld: als bij u in de straat op dinsdag het PMD wordt opgehaald, wordt op dinsdag het snoeiafval gratis opgehaald.

Op de website van Blink is het ophaalschema van de snoeiroute in uw wijk te bekijken. Via de afvalapp van Blink is precies te zien wanneer uw wijk aan de beurt is. Via deze gratis app van Blink kunt u meer informatie en tips ontvangen voor beter afval scheiden.

Hoe biedt u het grof snoeiafval aan?

De inzameling begint op tijd, dus zorgt u er voor dat het grof groen afval op tijd buiten ligt op de dag dat Blink bij u in de straat komt (vóór 7.30 uur)

  • Bied het grof groen afval handzaam en gebundeld (met twee stukken touw) aan voor de woning;
  • Het pakket mag niet zwaarder zijn dan 20 kg zijn;
  • Het pakket heeft een maximale lengte van 1,5 meter en maximale breedte van 0,5 meter;
  • Losse takken en dergelijke worden niet meegenomen;
  • Er mag niets worden ingepakt in of met plastic.

Voldoet het grof groen afval niet aan deze voorwaarden dan wordt het niet meegenomen.

Heeft u veel tuinafval? Grof groen afval kunt u ook altijd aanbieden bij de milieustraat aan de Indumastraat 3 in Deurne. Vergeet niet uw milieupas mee te nemen.

Wat gebeurt er met het snoeiafval?

Het grof groen (snoei)afval is al het groenafval dat groter is dan uw doorsnee tuinafval en niet makkelijk in de gft-container past. Het opgehaalde snoeiafval wordt verwerkt in speciale composteringsinstallaties. Deze compost is te gebruiken als een natuurlijke voedingsbron voor de tuin- en akkerbouw, maar ook voor uw eigen tuin.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Blink via het telefoonnummer 0800 - 04 92 of stuur een e-mail naar klantenservice@mijnblink.nl. Kijk voor meer informatie op www.mijnblink.nl