Bouwsteen Herbouwrecht bijgebouwen bij niet-agrarische bedrijfsbestemming

Deze bouwsteen zorgt ervoor dat stoppende agrariërs een herbouwrecht van 10 jaar behouden.

Dit betekent dat een eigenaar die nu stallen of andere gebouwen sloopt, binnen 10 jaar nieuwe bijgebouwen kan realiseren. Hiermee wordt voorkomen dat een eigenaar wacht met het slopen van oude gebouwen, met mogelijk asbestdaken, om geen rechten te verliezen. Op het moment dat de eigenaar – of diens opvolger – de nieuwe gebouwen wil realiseren, wordt bekeken voor welke activiteit deze gebouwen zijn bedoeld, welke bestemming daarbij passend is en hoeveel m2 aan gebouwen daarbij is toegestaan.

Meer informatie

Hieronder kunt u de beleidsnota downloaden. In de beleidsnota vindt u uitleg en de voorwaarden die gelden bij deze bouwsteen. De beleidsnota 'Herbouwrecht bijgebouwen bij omschakeling naar een niet-agrarische bedrijfsbestemming' is op 1 januari 2020 in werking getreden.

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis is weer geopend volgens de normale openingstijden. 

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen