Carnaval 2018

Op deze pagina vindt u informatie over Carnaval 2018 in de gemeente Deurne.

Wegafsluitingen tijdens Carnaval

In het bericht onderaan deze pagina ziet u welke wegen er tijdens Carnaval zijn afgesloten.

Gemeentehuis gesloten tijdens Carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis op maandag 12 en dinsdag 13 februari de hele dag gesloten. Dit geldt ook voor Zorg in Deurne en de VVV.

Spoed4Jeugd
Voor een crisissituatie waarbij direct hulp nodig is én een kind of jongere betrokken is, kunt u contact opnemen met Spoed4Jeugd op telefoonnummer 088 – 06 66 999. Dit nummer is dag en nacht bereikbaar.

Scherp toezicht op carnavalswagens

Ook dit jaar slaan de carnavalsverenigingen, gemeente en politie de handen ineen om overlast en gevaarlijke situaties met carnavalswagens te voorkomen. Er wordt streng gecontroleerd op wagens die buiten de optochten door de straten rijden.

In 2015 kregen de gemeente, politie en de carnavalsverenigingen tientallen klachten binnen over met name jongeren die met carnavalswagens en platte wagens buiten de optochten om door de dorpen reden. Zij veroorzaakten (geluids)overlast en gevaarlijke verkeerssituaties. Sinds twee jaar wordt er daarom strenger toezicht gehouden. Het aantal klachten is hiermee teruggelopen tot vrijwel nul.

Gevaarlijke situaties en overlast voorkomen
De carnavalsverenigingen hebben reglementen opgesteld voor de optochten. Hiermee moeten gevaarlijke situaties en overlast worden voorkomen. Deelnemers die zich niet aan de regels houden, kunnen door de carnavalsvereniging uit de optocht worden gezet. Vanuit veiligheidsoogpunt mogen er buiten een optocht of evenement geen mensen op carnavalswagens, platte wagens en aanhangers vervoerd worden.

Kans op een flinke boete
Als deelnemers met hun carnavalswagen door de organisatie uit de optocht worden gezet, dan ontvangen zij van de gemeente een brief waarin staat dat het voertuig binnen 30 minuten verwijderd moet zijn. Dit geldt ook als ze zich buiten een optocht in de gemeente Deurne ophouden met mensen op de wagen. Geven zij geen gehoor aan deze oproep, dan is er kans op een flinke boete. Deze bedraagt € 5.000 per uur, met een maximum van € 10.000. Verder kan de politie maatregelen treffen, onder andere op het gebied van alcoholgebruik, geluidsoverlast en personen in of op aanhangwagens. Bij herhaaldelijke overtredingen, kunnen de gemeente en de politie besluiten om het voertuig in beslag te nemen.

Tot slot
We rekenen op ieders gezond verstand. Dan hoeven we geen boetes uit te delen en blijft carnaval voor iedereen een leuk feest!

Herken jij de echte inbreker?

Tijdens carnaval proberen inbrekers hun slag te slaan. Ze weten dat veel mensen niet thuis zijn, omdat ze naar de optocht staan te kijken, met vrienden in de kroeg carnaval vieren of op wintersport zijn. Als je dan thuiskomt en ziet dat je waardevolle spullen weg zijn, eindigt carnaval of je vakantie met een flinke kater.

De afgelopen jaren was er tijdens carnaval in Deurne een piek te zien in het aantal inbraken. In 2015 werd er 6 keer ingebroken en in 2016 9 keer. Gelukkig liep dit aantal vorig jaar terug naar 1 keer. Dat lage aantal willen we graag vasthouden en liefst natuurlijk terugbrengen tot nul. Met een paar simpele maatregelen kun je de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen.

  • Alleen de deur achter je dichttrekken is niet voldoende, alle ramen en deuren moeten echt met een sleutel op slot gedraaid worden
  • Laat na vertrek een bewoonde indruk achter, laat bijvoorbeeld wat glazen op tafel staan
  • Maak van je woning geen etalage, leg je tablet of smartphone uit het zicht
  • Laat in en om je huis lampen branden
  • Gebruik geen klein lichtje om te doen of je thuis bent, daar prikken inbrekers wel doorheen. Laat bijvoorbeeld ook op de bovenverdieping een lamp aan
  • Informeer directe buren of bevriende straatbewoners als je op wintersport of vakantie gaat. Zij kunnen bij verdachte situaties 112 bellen

Richt een WhatsApp-groep op in je buurt. En laat de beheerder van je groep zich aansluiten bij de Deurne Alert-WhatsAppgroep van je dorp of wijk. Kijk voor meer info op de Facebook-pagina Deurne Alert.

Verdachte situatie? Bel 112
Herken jij tussen de carnavalsvierders een echte inbreker? Of zie je een verdachte situatie? Bel dan 112. Door je melding kan de politie snel ter plaatse zijn en de inbreker oppakken. Zoals ook de politie benadrukt: liever tien keer voor niets gebeld, dan één keer te weinig!

Kaart optochten carnaval

Terug

Pagina opties