Avondklok

Er geldt een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur en 04.30 uur binnen blijft. 

Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 februari, 20.30 uur

Tijdens de avondklok is het verplicht om tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen te blijven. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn. Als het toch noodzakelijk is om naar buiten te gaan, moet je een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat, moet je ook een werkgeversverklaring tonen. In sommige gevallen is een formulier niet nodig.

Als mensen toch zonder geldige reden naar buiten gaan, dan is hier beter tegen op te treden. De boete is € 95.

Avondklok verlengd tot en met 15 maart

De avondklok wordt verlengd tot en met maandag 15 maart 04.30 uur. De voorwaarden blijven hetzelfde. Studenten en docenten die praktijklessen volgen en volwassenenonderwijs in het examenjaar worden vanaf 3 maart uitgezonderd van de avondklok.

Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden over de avondklok op rijksoverheid.nl/avondklok.

Formulieren

U mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is en u een geldige reden hebt. In dat geval moet u een formulier ‘Eigen verklaring Avondklok’ meenemen. Als het nodig is dat u voor werk naar buiten gaat, moet u ook een ‘Werkgeversverklaring’ tonen. In sommige, specifieke gevallen is een formulier niet nodig. De Rijksoverheid stelt formulieren beschikbaar. Deze kunt u downloaden via de onderstaande links. Het is niet de bedoeling dat u uw eigen formulieren maakt. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl/avondklok.

Mantelzorgers

Woont degene voor wie u zorgt niet bij u in huis? En heeft uw naaste tussen 21.00 en 4.30 uur mantelzorg nodig die u niet kunt verschuiven naar een moment voor of na de avondklok? Dan mag u hiervoor op pad. Wel is het noodzakelijk dat u dan een Eigen Verklaring Avondklok bij u hebt. Meer informatie leest u op de pagina Wat betekent de avondklok voor mantelzorgers?

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van het gemeentehuis zijn als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen