Bezoek thuis

Veel mensen besmetten elkaar als ze bij elkaar op bezoek gaan. Lees hier hoe u dat kunt voorkomen.

Laatst bijgewerkt: woensdag 21 april

Thuisbezoek naar 2 personen

Het advies voor thuisbezoek verandert. Het nieuwe advies is: ontvang maximaal 2 mensen per dag. En ga maximaal 1 keer per dag op bezoek. Beperk ook het aantal verschillende contacten in een week. Was altijd bij binnenkomst de handen en houd ook binnen 1,5 meter afstand.

Zorg thuis krijgen en bezoek ontvangen

Sommige mensen krijgen thuis zorg. Bijvoorbeeld van de wijkverpleegkundige of een mantelzorger. Denk aan hulp bij het innemen van medicijnen of bij de dagelijkse verzorging. De mensen die deze hulp bieden, tellen niet mee. Als u hulp krijgt, mag u dus toch nog iemand op bezoek krijgen. Plan dit bezoek dan, als dat mogelijk is, niet gelijk met de hulp.

Als u hulp verleent mag u ook nog bij iemand op bezoek gaan. Bedenk wel altijd of dit bezoek echt nodig is. Zeker als u hulp verleent aan iemand met een kwetsbare gezondheid. Vaak is bellen of video-bellen een goed alternatief.

Bezoek van werklui in huis

Mogelijk zijn er voor klussen bij u in huis meerdere mensen tegelijk nodig. Bijvoorbeeld 2 personen die samen een nieuwe wasmachine komen plaatsen. Of klusjesmannen die de badkamer verbouwen. Dat mag. Let goed op hoe u de basisregels zoals afstand houden zo goed mogelijk kunt volgen. Ook als de mensen die bij u aan het werk zijn koffie drinken of lunchen.

Ontvang tijdens de werkzaamheden geen bezoek thuis als dit niet echt nodig is.

Verhuizer(s) in huis

Hulp bij een verhuizing door bijvoorbeeld vrienden of familie mag. Ontvang zo min mogelijk mensen. Bedenk dat buiten maximaal 2 mensen samen mogen zijn. Dat geldt ook tijdens de verhuizing. Hou daar rekening mee. Ook als iedereen 1,5 meter afstand houdt, zijn groepen van meer dan 2 personen niet toegestaan.

Kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders wonen soms deels bij de ene ouder en deels bij de andere. Of ze bezoeken 1 van de ouders regelmatig in verband met een bezoekregeling. Zij tellen niet mee bij het maximum aantal bezoekers per dag. Ook niet als zij ouder zijn dan 13 jaar.

Uitzonderlijke situaties

Er kunnen uitzonderlijke situaties zijn. Bijvoorbeeld het afscheid nemen of waken als iemand gaat overlijden. Maak dan bespreekbaar hoe u om wilt gaan met de adviezen en coronamaatregelen. Zorg er hoe dan ook voor dat u altijd zoveel mogelijk de basisregels in acht neemt.

Terug

Pagina opties

Hemelvaart gesloten

Het gemeentehuis en Zorg in Deurne is op donderdag 13 mei gesloten.

Openingstijden gemeentehuis

De openingstijden van het gemeentehuis en de balie Publiekszaken zijn als volgt:

Wij werken op afspraak. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. Wist u dat u veel zaken al gemakkelijk vanuit thuis kunt regelen

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een (nieuwe) afspraak als u klachtenvrij bent.

Gelezen