Bijeenkomst of activiteit organiseren

Hier leest u wat u kunt doen als u een bijeenkomst of activiteit wilt organiseren binnen de 'anderhalvemetersamenleving'.

De ‘anderhalvemetersamenleving’ brengt veel uitdagingen met zich mee voor ons allemaal: voor inwoners, ondernemers, organisaties, verenigingen en de overheid.

Graag zetten we een aantal zaken voor u op een rij en geven we aan wat de rol van de gemeente is:

 • Voor het organiseren van een bijeenkomst of activiteit, die volgens de landelijke regels is toegestaan, hoeft u geen toestemming te vragen aan de gemeente. Als organisator bent u er zelf verantwoordelijk voor dat er aan de coronamaatregelen wordt voldaan. De belangrijkste regels zijn:
  1) iedereen houdt 1,5 meter afstand, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden) en van jongeren tot 18 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen);
  2) neem de hygiënemaatregelen in acht
  3) blijf thuis als je klachten hebt (verkouden, hoesten, koorts, enz.).
  Wij vragen u om zoveel als mogelijk zelf te bekijken wat verantwoord is en hoe u op een veilige manier de bijeenkomst of activiteit kunt laten plaatsvinden. Uitgangspunt is: hoe voorkomen we samen dat mensen besmet kunnen raken met het coronavirus?
 • Wij adviseren u om eerst op de website van de Rijksoverheid te kijken. Daar vindt u uitgebreide informatie over de geldende maatregelen en vragen en antwoorden over allerlei onderwerpen. Elke keer als er nieuwe besluiten door het kabinet worden genomen, wordt de website geactualiseerd. Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.
 • Ook deze website bevat veel informatie. Hier vindt u ook de geldende noodverordening.
 • Het verbod op evenementen is opgeheven. De gemeente neemt aanvragen voor evenementen weer in behandeling. Kijk voor meer informatie op de pagina evenementen.
 • Heeft u na het lezen van de informatie op de website van de Rijksoverheid en deze website nog vragen, is de informatie niet duidelijk of komt u er niet uit? Dan kunt u de gemeente benaderen en kunnen wij u een advies geven. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0493-387711 of e-mail corona@deurne.nl.

Zomerkampen voor kinderen en jongeren

Het is toegestaan zomerkampen voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar te organiseren. Dit betreft kindervakanties, dagactiviteitenkampen of zomerkampen georganiseerd door onder andere gemeenten, scoutingverenigingen, onderwijsinstellingen, sportverenigingen en (culturele of religieuze) jeugdverenigingen. Er zijn richtlijnen op gesteld. Deze vindt u in de factsheets hieronder.

Terug

Pagina opties