Bijeenkomst of activiteit organiseren

Hier leest u wat de regels zijn bij een bijeenkomst of activiteit, uitvaart of huwelijk.

Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 februari, 20.30 uur

Uitvaarten

Bij een uitvaart mogen maximaal 50 mensen aanwezig zijn. Daarbij moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • Aanwezigen moeten altijd 1,5 meter afstand (kunnen) houden (met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden) en een vaste zitplaats hebben. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt hij of zij bij aankomst een gezondheidscheck.
 • Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee: personeel van de uitvaartonderneming, geestelijke medewerkers en/of medewerkers van de begraafplaats of het crematorium.

Direct na afloop van een uitvaartceremonie is een bijeenkomst mogelijk voor alléén de deelnemers aan de uitvaarceremonie. Daarbij mag voor koffie, thee en andere eet- en drinkwaren worden gezorgd. Hierbij blijven de regels gelden van 1,5 meter.

Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen. Ook mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

Kijk voor meer informatie over de regels bij uitvaarten op de website van de Rijksoverheid.

Bruiloften

Regels voor huwelijken: 

 • Bij een huwelijksvoltrekking geldt een maximaal aantal van 30 personen. Dit is inclusief kinderen en exclusief personeel. Een huwelijksvoltrekking kan plaatsvinden in een daarvoor bestemde locatie. Dit kan ook een horecazaak zijn.
 • Een huwelijksfeest kan nu niet plaatsvinden, het gaat alleen om de officiële huwelijksvoltrekking (ceremonie).
 • Buiten is het niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 2 personen, uitgezonderd personen die op één huisadres wonen. De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.
 • De plechtigheid is alleen voor genodigden. De uitnodiging is de reservering.
 • Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.

Evenementen

Evenementen binnen en buiten zijn verboden, met uitzondering van:

 • Warenmarkten (de gewone weekmarkten)
 • Personen tot 18 jaar die sport beoefenen op de eigen club
 • Betogingen, samenkomsten en vergaderingen als bedoeld in de wet openbare manifestatie

Adviezen en tips voor het organiseren van een andere bijeenkomst of activiteit

 • Als organisator bent u er zelf verantwoordelijk voor dat aan de coronamaatregelen wordt voldaan. De belangrijkste regels zijn:
 • 1) iedereen houdt 1,5 meter afstand, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden) en van jongeren tot 18 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen);
  2) neem de hygiënemaatregelen in acht
  3) blijf thuis als je klachten hebt (verkouden, hoesten, koorts, enz.).
  Wij vragen u om zoveel als mogelijk zelf te bekijken wat verantwoord is en hoe u op een veilige manier de bijeenkomst of activiteit kunt laten plaatsvinden. Uitgangspunt is: hoe voorkomen we samen dat mensen besmet kunnen raken met het coronavirus?
 • Wij adviseren u om eerst op de website van de Rijksoverheid te kijken. Daar vindt u uitgebreide informatie over de geldende maatregelen en vragen en antwoorden over allerlei onderwerpen. Elke keer als er nieuwe besluiten door het kabinet worden genomen, wordt de website geactualiseerd. Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronavirus.
 • Ook deze website bevat veel informatie. Op de pagina met de landelijke maatregelen vindt u de geldende noodverordening.
 • Heeft u na het lezen van de informatie op de website van de Rijksoverheid en deze website nog vragen, is de informatie niet duidelijk of komt u er niet uit? Dan kunt u de gemeente benaderen en kunnen wij u een advies geven. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0493-387711 of e-mail corona@deurne.nl.
Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van het gemeentehuis zijn als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen