CoronaMelder app

Met deze app krijgt u automatisch een melding als u in de buurt bent geweest van iemand die corona heeft.

Download de CoronaMelder app gratis in de Appstore of via Google Play.

Hoe helpt de app tegen corona?

Nog voordat je je ziek voelt, kunt u corona doorgeven aan een ander. Hoe sneller bekend is of iemand corona heeft, hoe beter besmettingen voorkomen kunnen worden. CoronaMelder helpt hierbij. Als u via de app een waarschuwing krijgt, maakt u een afspraak voor een coronatest en blijft u thuis. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld uw (groot)ouders besmet. Of dat u het virus verspreidt op een drukke plek, zoals een café of een sportevenement.

Hoe werkt de app?

De app wisselt willekeurige codes uit met andere telefoons. Dit gebeurt via Bluetooth. In deze codes staan geen persoonsgegevens of locatiegegevens van u. De app weet dus niet wie u bent en ook niet waar u bent. Ook als u het coronavirus krijgt en u dit via de app meldt, is dit niet aan uw naam of contactgegevens te koppelen.

Is de app verplicht?

Nee, u bepaalt zelf of u de app gebruikt. Niemand mag u dus verplichten om de app te gebruiken. Dus ook niet uw werkgever of een horecazaak.

Meer weten?

Kijk dan op www.coronamelder.nl of bel 0800-1280 (gratis), bereikbaar van maandag t/m vrijdag 08.00 – 20.00 uur en zaterdag en zondag 10.00 – 16.00 uur.

Terug

Pagina opties