Financiele steun voor inwoners

Regeling: Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten voor inwoners die door corona minder inkomsten hebben.

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

Wat is de TONK?

TONK staat voor Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten. Het is een eenmalig bedrag  voor mensen die als gevolg van de coronamaatregelen een stuk minder inkomen hebben dan vorig jaar. En hierdoor problemen hebben met het betalen van de woonkosten. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water en servicekosten. Het is een eenmalig bedrag tussen de 750 en 1250 euro. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van hoe hoog de woonlasten zijn. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

Voor wie is de TONK?

- voor inwoners die door de coronamaatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder netto inkomen hebben dan in januari 2020.

- met als gevolg problemen met het betalen van de woonkosten. 

Hoe vraag ik de TONK aan?

Voor inwoners van Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren wordt de aanvraag gedaan bij Senzer. U kunt een TONK-uitkering aanvragen van medio maart tot uiterlijk 1 augustus 2021. Klik hier om naar het aanmeldformulier op de website van Senzer te gaan. Daar leest u ook meer over de voorwaarden en de gegevens die u nodig heeft voor de aanvraag

Terug

Pagina opties