Gemeenschapshuizen

Tijdens de lockdown zijn gemeenschapshuizen gesloten. Er gelden enkele uitzonderingen.

Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 februari, 20.45 uur

Voorkom de verspreiding van legionella

Nu ruimtes in gemeenschapshuizen niet worden gebruikt, is het belangrijk om maatregelen te nemen tegen de verspreiding van legionella. Om legionella te voorkomen is het belangrijk om wekelijks kranen/douches te spoelen en apparaten die water vernevelen of sproeien regelmatig schoon te maken. Kijk voor meer informatie op rivm.nl/legionella.

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes - en dus ook in musea, het cultuurcentrum, de bibliotheek en de dorps- en wijkhuizen - verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Lees hier meer over het dragen van een mondkapje. Daar vindt u ook vragen en antwoorden over de mondkapjesplicht.

Regels vanaf dinsdag 15 december

Gemeenschapshuizen, musea, cultuurcentrum en bibliotheek

Gemeenschapshuizen, bioscopen, theaters, concertzalen en musea zijn ten minste tot en met 9 februari gesloten. Er gelden enkele uitzonderingen:

  • Boeken afhalen bij bibliotheken blijft mogelijk
  • Dorps- en wijkhuizen blijven open voor dienstverlening aan kwetsbare mensen. Het gaat hierbij om locaties waar besloten en georganiseerde dagbesteding plaatsvindt voor kwetsbare groepen (individuele maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen)
  • Zorg en ondersteuning gaan door, zoals de dagbesteding (inclusief het serveren van eten en drinken) onder de Wmo en hulp en zorg onder de Jeugdwet, waaronder hulp vanuit kinderdagcentra. Waar dagbesteding of jongerenwerk in buurthuizen plaatsvindt, kan dit ook doorgang vinden
  • Zorglocaties mogen ook geopend zijn

Organisatie

Als beheerder bent u er voor verantwoordelijk dat bezoekers de 1,5 meter afstand houden en kunnen houden. U bent dus verantwoordelijk voor de inrichting, maar u bent er ook verantwoordelijk voor dat bezoekers zich houden aan de richtlijnen.

Protocol

Leg uw huisregels vast in een protocol en zorg dat dit protocol ook duidelijk is voor uw bezoekers en medewerkers. Dit helpt uw vrijwilligers en medewerkers bij het toepassen en bewaken van de afspraken. Meer informatie en voorbeelden vindt u op de website www.dorpshuizen.nl/corona.

Uitvaart

Vindt er een uitvaartceremonie plaats in uw gemeenschapshuis? Voor uitvaarten gelden bijzondere regels. Deze vindt u op de pagina Bijeenkomst of activiteit organiseren.

Financiën

Houd uw inkomsten en uitgaven in deze periode goed bij. Dit kan van belang zijn als er een mogelijkheid ontstaat om ondersteuning aan te vragen. Kijk voor een overzicht van financiële regelingen op deze pagina. Daar vindt u onder andere informatie over de TVL-regeling.

Terug

Pagina opties

Hemelvaart gesloten

Het gemeentehuis en Zorg in Deurne is op donderdag 13 mei gesloten.

Openingstijden gemeentehuis

De openingstijden van het gemeentehuis en de balie Publiekszaken zijn als volgt:

Wij werken op afspraak. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. Wist u dat u veel zaken al gemakkelijk vanuit thuis kunt regelen

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een (nieuwe) afspraak als u klachtenvrij bent.

Gelezen