Gemeenschapshuizen

Ook voor gemeenschapshuizen gelden regels en afspraken tijdens corona.

Ook dorps- en buurthuizen gaan weer open op 5 juni

Omdat er steeds minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen en er steeds meer mensen gevaccineerd zijn, kan op zaterdag 5 juni vervroegd de volgende stap in het openingsplan gezet worden. Belangrijk blijft dat we drukte vermijden en ons allemaal aan de basisregels houden, ook als we al gevaccineerd zijn: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten.

Op de website van Dorpshuizen.nl staat een heldere opsomming van de versoepelingen met ingang van 5 juni voor de dorps- en buurthuizen.

Organisatie

Als beheerder bent u er voor verantwoordelijk dat bezoekers de 1,5 meter afstand houden en kunnen houden. U bent dus verantwoordelijk voor de inrichting, maar u bent er ook verantwoordelijk voor dat bezoekers zich houden aan de richtlijnen.

Protocol

Leg uw huisregels vast in een protocol en zorg dat dit protocol ook duidelijk is voor uw bezoekers en medewerkers. Dit helpt uw vrijwilligers en medewerkers bij het toepassen en bewaken van de afspraken. Meer informatie en voorbeelden vindt u op de website www.dorpshuizen.nl/corona.

Uitvaart

Vindt er een uitvaartceremonie plaats in uw gemeenschapshuis? Voor uitvaarten gelden bijzondere regels

Financiƫn

Houd uw inkomsten en uitgaven in deze periode goed bij. Dit kan van belang zijn als er een mogelijkheid ontstaat om ondersteuning aan te vragen. Kijk voor een overzicht van financiƫle regelingen op deze pagina. Daar vindt u onder andere informatie over de TVL-regeling.

Voorkom de verspreiding van legionella

Nu ruimtes in gemeenschapshuizen niet worden gebruikt, is het belangrijk om maatregelen te nemen tegen de verspreiding van legionella. Om legionella te voorkomen is het belangrijk om wekelijks kranen/douches te spoelen en apparaten die water vernevelen of sproeien regelmatig schoon te maken. Kijk voor meer informatie op rivm.nl/legionella.

Mondkapje verplicht 

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimtes - en dus ook in musea, het cultuurcentrum, de bibliotheek en de dorps- en wijkhuizen - verplicht. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Lees hier meer over het dragen van een mondkapje. Daar vindt u ook vragen en antwoorden over de mondkapjesplicht.

Terug

Pagina opties