Horeca en terrassen

De horeca blijft voorlopig gesloten. Afhalen en bezorgen is wel mogelijk.

Laatst bijgewerkt: woensdag 14 april

Ten minste tot en met 28 april blijft Nederland in lockdown. In deze periode geldt:

  • Alle eet- en drinkgelegenheden zijn dicht
  • Hotels zijn open, maar restaurants en roomservice in een hotel zijn gesloten
  • Afhalen en eten bezorgen is wel mogelijk

Kijk voor meer informatie en vragen en antwoorden op de website van de Rijksoverheid.

In een horecazaak mogen tijdens de sluiting werkzaamheden plaatsvinden, zoals schoonmaak, onderhoud of reparatie. Let ook dan op de afstand van 1,5 meter.

Koninklijke Horeca Nederland

Veel informatie vindt u ook op de website van de Koninklijke Horeca Nederland. Bijvoorbeeld over sneltesten, financiële regelingen en coronatools.

Afhalen en bezorgen

Bij het afhalen van eten en drinken vindt geen gezondheidscheck plaats. Ook zijn reserveren, een vaste zitplaats en het registreren van contactgegevens niet nodig. Uiteraard moet er bij afhalen worden voldaan aan de basisregels. Bijvoorbeeld 1,5 meter afstand houden. Het is aan de horecagelegenheid om te bekijken op welke wijze hier invulling aan wordt gegeven. Ter plekke iets eten of drinken is niet toegestaan. Zorg ervoor dat mensen die komen afhalen niet langer binnen zijn dan noodzakelijk.

Afhaalrestaurants sluiten om uiterlijk 01:00 uur. En zij verkopen na 20:00 uur geen alcohol meer.

Huwelijken

Er mag een huwelijksvoltrekking plaatsvinden in een horecazaak. Hier mogen maximaal 20 personen bij aanwezig zijn. Er mag geen eten en drinken worden geserveerd. Een huwelijksfeest is niet toegestaan, het gaat alleen om de officiële huwelijksvoltrekking (ceremonie).

Livestreams

Livestreams in horeca zijn toegestaan mits het horecabedrijf niet toegankelijk is voor publiek. Tijdens de livestream zijn alleen personen aanwezig die noodzakelijk zijn voor het opnemen van de livestream, zoals een (professionele) DJ, de werknemer en (professionele) cameramensen die in een café aanwezig zijn om de livestream op te nemen. Andere aanwezigen gelden als publiek en hun aanwezigheid is daarmee niet toegestaan. Wanneer er meerdere DJ’s optreden, verlaten de DJ’s het horecabedrijf zodra zij klaar zijn met hun optreden omdat zij anders publiek zijn. Overige regels, zoals de veilige afstand en het treffen van hygiënemaatregelen, gelden ook tijdens het opnemen van een livestream.

Voorkom de verspreiding van legionella

Nu cafés en restaurants niet worden gebruikt, is het belangrijk om maatregelen te nemen tegen de verspreiding van legionella. Om legionella te voorkomen is het belangrijk om wekelijks kranen/douches te spoelen en apparaten die water vernevelen of sproeien regelmatig schoon te maken. Kijk voor meer informatie op rivm.nl/legionella.

Financiële regelingen voor horeca

Op de pagina van de Rijksoverheid Coronavirus; financiële regelingen vindt u een overzicht van de financiële regelingen, waaronder de NOW, TOA en TVL.

Terrasgelden vervallen

Horecaondernemers die een terras hebben staan op gemeentegrond, betalen daarvoor terrasgelden. Voor de periode dat horecaondernemers hun terras niet kunnen gebruiken, vervallen de terrasgelden. Dit is het geval vanaf 14 oktober 2020 en is ook verlengd voor de periode in 2021.

Aanvragen terrasverruiming voor horecaondernemers 

Op dit moment is nog niet bekend wanneer de horecazaken weer open mogen. Toch willen wij u als horecaondernemer de mogelijkheid geven om voorbereidingen te treffen. Zo kunt u op een veilige en verantwoordelijke manier weer van start als de horeca weer open mag.. Horecaondernemers met een bestaand terras krijgen weer de mogelijkheid om hun terras tijdelijk uit te breiden in verband met de coronamaatregelen. 

Meer informatie vindt u op deze pagina: Terras, tijdelijke uitbreiding voor ondernemers

Terug

Pagina opties

Openingstijden gemeentehuis

De openingstijden van het gemeentehuis en de balie Publiekszaken zijn als volgt:

Wij werken op afspraak. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken, bel naar 0493-38 77 11. We overleggen dan met u hoe dringend de afspraak is. Wist u dat u veel zaken al gemakkelijk vanuit thuis kunt regelen

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een (nieuwe) afspraak als u klachtenvrij bent.

Gelezen