Horeca en terrassen

Met ingang van 5 juni is er weer meer mogelijk.

Landelijke regels 

Op de website van de Rijksoverheid vindt u alle informatie over de regels die nu gelden voor

Aanvragen terrasverruiming voor horecaondernemers 

Horecaondernemers met een bestaand terras hebben de mogelijkheid om hun terras (weer) tijdelijk uit te breiden in verband met de coronamaatregelen. 

Meer informatie vindt u op deze pagina: Terras, tijdelijke uitbreiding voor ondernemers

Terrasgelden vervallen

Horecaondernemers die een terras hebben staan op gemeentegrond, betalen daarvoor terrasgelden. Voor de periode dat horecaondernemers hun terras niet kunnen gebruiken, vervallen de terrasgelden. Dit is het geval vanaf 14 oktober 2020 en is ook verlengd voor de periode in 2021.

Huwelijken

Er mag een huwelijksvoltrekking plaatsvinden in een horecazaak. Hier mogen maximaal 20 personen bij aanwezig zijn. Er mag geen eten en drinken worden geserveerd. Een huwelijksfeest is niet toegestaan, het gaat alleen om de officiële huwelijksvoltrekking (ceremonie).

Livestreams

Livestreams in horeca zijn toegestaan mits het horecabedrijf niet toegankelijk is voor publiek. Tijdens de livestream zijn alleen personen aanwezig die noodzakelijk zijn voor het opnemen van de livestream, zoals een (professionele) DJ, de werknemer en (professionele) cameramensen die in een café aanwezig zijn om de livestream op te nemen. Andere aanwezigen gelden als publiek en hun aanwezigheid is daarmee niet toegestaan. Wanneer er meerdere DJ’s optreden, verlaten de DJ’s het horecabedrijf zodra zij klaar zijn met hun optreden omdat zij anders publiek zijn. Overige regels, zoals de veilige afstand en het treffen van hygiënemaatregelen, gelden ook tijdens het opnemen van een livestream.

Financiële regelingen voor horeca

Op de pagina van de Rijksoverheid Coronavirus; financiële regelingen vindt u een overzicht van de financiële regelingen, waaronder de NOW, TOA en TVL.

Koninklijke Horeca Nederland

Veel informatie vindt u ook op de website van de Koninklijke Horeca Nederland. Bijvoorbeeld over sneltesten, financiële regelingen en coronatools.

Terug

Pagina opties