Landelijke maatregelen

Hier leest u wat de algemene maatregelen en basisregels zijn. 1,5 meter afstand is altijd de norm.

Basisregels

De volgende basisregels gelden nog steeds:

  • Houd 1,5 meter afstand, binnen en buiten
  • Werk zo veel mogelijk thuis
  • Was vaak uw handen
  • Vermijd te drukke plekken
  • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

Aanvullende maatregelen

De meeste besmettingen ontstaan in de privésfeer, achter de voordeur. Bij familiebijeenkomsten, verjaardagsfeestjes, buurtborrels en in vriendengroepen. Daarom gelden er vanaf 19 augustus aanvullende maatregelen:

  • Het zéér dringende advies is om het aantal mensen dat je in huis en tuin ontvangt, te beperken tot maximaal 6 gasten (kinderen tot en met 12 jaar niet meegerekend). Vraag vooraf of iedereen klachtenvrij is én houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Ga voor feestjes, borrels en andere bijeenkomsten voor grote groepen liever naar een horecazaal, waar meer ruimte is en iedereen een vaste zitplaats heeft. Dus op 1,5 meter, zonder fysiek contact, met registratie en een checkgesprek. Zaalverhuurders en horecaondernemers wordt gevraagd daar scherp op te letten. Ook in de handhaving komt daar extra aandacht voor.
  • Bent u op vakantie geweest naar een gebied waar het reisadvies op code oranje staat? Of bent u in contact geweest met iemand die positief is getest? Ga dan 10 dagen thuis in quarantaine.

Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over de Nederlandse aanpak en de maatregelen tegen het coronavirus. Op de website van de Rijksoverheid vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen over het openbaar en dagelijks leven.

Hieronder ziet u in één overzicht de maatregelen die gelden per 1 september 2020. De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Lokale maatregelen

Op basis van de bovenstaande landelijke maatregelen, zijn er ook enkele lokale maatregelen genomen.

Noodverordening van kracht in onze veiligheidsregio

De voorzitter van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld die vanaf 21 augustus 2020 van kracht is.

Terug

Pagina opties