Landelijke maatregelen

Ons land blijft ten minste tot en met 9 februari in een lockdown. Op woensdag 20 januari is de lockdown aangescherpt.

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22 januari, 07.15 uur

Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Kijk voor meer informatie op de pagina Avondklok.

Lockdown verder aangescherpt

Tot en met ten minste 9 februari blijft gelden:

  • Blijf thuis. Ga alleen naar buiten om boodschappen te doen, een frisse neus te halen, de hond uit te laten, om te werken als dat niet thuis kan of om essentiële mantelzorg te verlenen.
  • Ontvang thuis alleen een gast als dat noodzakelijk is. Wie toch iemand thuis uitnodigt, wordt zeer dringend geadviseerd niet meer dan één persoon van 13 jaar of ouder te ontvangen.
  • Ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek.
  • Werk thuis. Alleen mensen die essentieel zijn voor de voortgang van een bedrijfsproces en die hun werk niet thuis kunnen uitvoeren, mogen naar het werk komen.
  • Ga alleen naar buiten met je huishouden of met een groepje van maximaal 2 mensen.
  • Blijf in Nederland. Ga niet op reis naar het buitenland en boek geen buitenlandse reizen tot medio maart.

In het schema onderaan deze pagina ziet u een overzicht van de geldende maatregelen. Of kijk op de website van de Rijksoverheid.

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Op 1 december is de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 ingegaan. De volledige tekst van de wet, met de geldende regels en een toelichting daarop leest u in de Staatscourant. Daar vindt u ook de Regeling aanvullende mondkapjesverplichtingen covid-19. In de Staatscourant leest u de wijzigingen op de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19, die ingaan vanaf dinsdag 15 december 2020. De regionale noodverordening, die eerder gold, is ingetrokken.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen