Lokale maatregelen

Hier leest u welke lokale maatregelen er zijn genomen in de aanpak van het coronavirus. Bijvoorbeeld voor de weekmarkt, huwelijken en natuurgebieden.

Op basis van de landelijke maatregelen van het kabinet zijn de volgende lokale maatregelen genomen in de gemeente Deurne:

 • De marktkramen van de weekmarkt staan in een ruime opstelling, zodat bezoekers voldoende afstand van elkaar kunnen houden. Fietsen op het terrein van de markt zijn niet toegestaan; ook niet aan de hand. Vanwege de ruimere opstelling van de kramen is er geen doorgaand fietsverkeer mogelijk langs het terrein van de weekmarkt. Verder gelden op de weekmarkt de landelijke maatregelen, zoals: houd 1,5 meter afstand en blijf thuis bij gezondheidsklachten.
 • Diverse horecazaken hebben hun terras mogen uitbreiden. Het aantal tafels en stoelen blijft gelijk, maar de terrassen staan in een ruimere opstelling, zodat gasten 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Meer informatie vindt u op de pagina horeca en terrassen.
 • Vanaf 1 juli mogen er volgens de landelijke regels meer gasten aanwezig zijn bij een huwelijk. Er moet op de locatie wél voldoende ruimte zijn, zodat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Voor huwelijken in de gemeente Deurne geldt het volgende:
  1) Kosteloze ceremonie in het gemeentehuis: het bruidspaar met de getuigen
  2) Eenvoudige ceremonie in het gemeentehuis: maximaal 19 personen inclusief het bruidspaar en getuigen
  3) Ceremonie in museum De Wieger: maximaal 20 personen inclusief het bruidspaar en getuigen
  De trouwkamer in het gemeentehuis en museum De Wieger zijn ‘coronaproof’ gemaakt, zodat aanwezigen 1,5 meter uit elkaar zitten. Voor huwelijken buiten het gemeentehuis en De Wieger, bijvoorbeeld in een horecazaak, geldt dat aanwezigen altijd 1,5 meter tot elkaar moeten kunnen houden. Voor huwelijken thuis geldt dat de gemeente hier zeer terughoudend mee omgaat, vanwege het advies van het kabinet om thuis niet meer dan 6 personen te ontvangen.
 • Bij natuurgebieden en het kasteelpark zijn borden geplaatst, met de tekst: ‘ook hier geldt afstand 1,5 meter’. Deze borden staan ook aan de Soemeersingel.
 • Er zijn lokale financiële regelingen om ondernemers, stichtingen en verenigingen tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. Meer informatie daarover vindt u op de pagina Financiële steun voor ondernemers, stichtingen en verenigingen.
Terug

Pagina opties