Scholen en kinderopvang

De scholen zijn weer begonnen. Basisscholen, middelbare scholen, speciaal onderwijs en kinderopvang zijn volledig open.

Dit geldt ook voor het peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus.

Afstand houden

Leerlingen van de basisschool hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Leerlingen op het voortgezet onderwijs hoeven onderling geen afstand te houden, ook niet wanneer zij 18 jaar of ouder zijn. In het voortgezet onderwijs houden leerlingen wel 1,5 meter afstand tot leerkrachten en onderwijspersoneel.

Regels voor thuisquarantaine

Bent u met uw kind(eren) op vakantie geweest in een land of gebied waarvoor code oranje of code rood geldt? Dan moeten ook uw kinderen na thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine blijven. Als de scholen dan al zijn begonnen, betekent dit dus dat uw kind niet naar school kan. Kijk voor de kleurcodes en reisadviezen op nederlandwereldwijd.nl.

  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen wel naar school of de kinderopvang, behalve als zij gezondheidsklachten hebben.
  • Ouders die op vakantie zijn geweest in een land met code oranje of code rood, mogen de eerste 10 dagen na thuiskomst niet in de school, op het schoolplein of in de kinderopvang komen. Zij zullen dus iemand anders moeten regelen om de kinderen naar school te brengen en op te halen.

Op de website van de Rijksoverheid leest u meer over thuisquarantaine.

Testen van kinderen

Heeft uw kind klachten die passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten of verhoging? Laat uw kind dan thuis en maak een afspraak voor een coronatest.

Kinderen van 0 tot en met 6 jaar die verkouden zijn, hoeven niet altijd getest te worden. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar moeten zowel de ouder/verzorger als het kind goedkeuring geven voor de test. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen ook zelf een afspraak maken voor een test. Meer informatie over testen op het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Vragen en antwoorden

Op de website van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus en onderwijs.

Hieronder vindt u het stappenplan onderwijs. De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Noodopvang

Per 1 juli is de noodopvang gestopt. Dit geldt voor de kinderen van alle ouders.

Zorg in Deurne

Als u vragen heeft over opvoeden en het opgroeien van uw kind of tegen problemen aanloopt, kunt u terecht bij de Gezins- en Jongerencoach van Zorg in Deurne. Gezins- en Jongerencoaches zijn ervaren en deskundige jeugdhulpprofessionals. Samen met u bekijken ze het probleem en hoe dat het beste opgelost kan worden. En of u dat zelf kunt, of dat u daar hulp van anderen voor nodig heeft.

Wil jij meer weten over het aanbod van Zorg in Deurne? Kijk dan op onze website zorgindeurnejeugdengezin.nl.

Zorg in Deurne is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 0493-387387. Of via de mail op coordinatorjeugd@deurne.nl.

Terug

Pagina opties