Scholen en kinderopvang

Basisscholen en kinderopvang zijn weer open. Middelbare scholen en het mbo gaan deels weer open vanaf 1 maart.

Laatst bijgewerkt: donderdag 25 februari, 08.45 uur

Basisscholen en kinderopvang

Basisscholen geven tot en met 7 februari les op afstand. Er mag een uitzondering gemaakt worden voor het begeleiden van kwetsbare leerlingen. De kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn in deze periode gesloten. Kinderen van ouders met een cruciaal beroep kunnen terecht in de noodopvang van het basisonderwijs of de kinderopvang. Meer informatie vindt u hieronder.

Vanaf maandag 8 februari gaan de basisscholen, de kinderdagopvang en het speciaal (basis)onderwijs weer volledig open. Het is daarbij essentieel dat scholen, kinderopvang en ouders alles op alles zetten om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken. Medewerkers van de kinderopvang kunnen op korte termijn met prioriteit getest worden. Dat was al, en blijft zo, voor medewerkers in het onderwijs. Op korte termijn wordt gestart met een proef met sneltesten bij basisschoolleraren. De ministeries van OCW en SZW komen op zeer korte termijn met aanvullende richtlijnen om de verspreidingsrisico's op basisscholen en kinderopvanglocaties verder te beperken.

De buitenschoolse opvang (bso) blijft ook na 1 maart gesloten, omdat dit tot extra contacten en besmettingen zou kunnen leiden.

Praktische richtlijnen

Het ministerie van OCW heeft, samen met de vertegenwoordigers van leraren, schoolleiders en schoolbesturen, praktische richtlijnen opgesteld waarmee de basisscholen open kunnen vanaf 8 februari. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

Gymlessen

Voor gymlessen geeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het volgende aan:

  • Bewegingsonderwijs in het primair onderwijs mag binnen en buiten gegeven worden, hierbij hoeft geen afstand te worden gehouden tussen leerlingen en tussen leerlingen en leraar
  • Kleedkamers en douches in externe sportaccommodaties mogen gebruikt worden voor bewegingsonderwijs in het funderend onderwijs

Voortgezet onderwijs

Vanaf maandag 1 maart openen het voortgezet onderwijs en het mbo deels weer hun deuren. In de praktijk betekent dit dat alle leerlingen van het voortgezet onderwijs onder voorwaarden minimaal 1 dag per week naar school gaan. Voor mbo studenten geldt vooralsnog 1 dag per week. Net als bij het basisonderwijs, is het de intentie van het kabinet om het voortgezet onderwijs en het mbo niet meer te sluiten.

Het is essentieel dat scholen en ouders alles op alles zetten om het aantal contacten zo veel mogelijk te beperken. Wie in het onderwijs werkt, kon zich al met prioriteit laten testen en dit blijft zo.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Vragen en antwoorden

Op de website van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide informatie over de sluiting van de scholen en kinderopvang tijdens de lockdown.

Kind testen op corona

Vanaf 8 februari gelden andere regels voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Basisschoolleerlingen met klachten moeten thuisblijven en zich laten testen. Dus zowel met milde klachten als met zware klachten. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Zorg in Deurne

Als u vragen heeft over opvoeden en het opgroeien van uw kind of tegen problemen aanloopt, kunt u terecht bij de Gezins- en Jongerencoach van Zorg in Deurne. Gezins- en Jongerencoaches zijn ervaren en deskundige jeugdhulpprofessionals. Samen met u bekijken ze het probleem en hoe dat het beste opgelost kan worden. En of u dat zelf kunt, of dat u daar hulp van anderen voor nodig heeft.

Wil jij meer weten over het aanbod van Zorg in Deurne? Kijk dan op onze website zorgindeurnejeugdengezin.nl.

Zorg in Deurne is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 0493-387387. Of via de mail op coordinatorjeugd@deurne.nl.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

De openingstijden van het gemeentehuis zijn als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen