Scholen en kinderopvang

De scholen zijn weer begonnen. Basisscholen, middelbare scholen, speciaal onderwijs en kinderopvang zijn volledig open.

Laatst bijgewerkt: maandag 30 november, 18.00 uur

Dit geldt ook voor het peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en gastouderbureaus.

Afstand houden

Leerlingen van de basisschool hoeven geen 1,5 meter afstand te houden. Leerlingen op het voortgezet onderwijs hoeven onderling geen afstand te houden, ook niet wanneer zij 18 jaar of ouder zijn. In het voortgezet onderwijs houden leerlingen wel 1,5 meter afstand tot leerkrachten en onderwijspersoneel. Ook geldt in het voortgezet onderwijs het dringende advies om een mondkapje te dragen buiten de les.

Mondkapje verplicht vanaf 1 december

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht op alle scholen, behalve de basisschool. Dit geldt zowel voor docenten en personeel als voor leerlingen en studenten. Lees hier meer over het dragen van een mondkapje. Daar vindt u ook vragen en antwoorden over de mondkapjesplicht.

Testen van kinderen

Heeft uw kind klachten die passen bij het coronavirus, zoals verkoudheid, hoesten of verhoging? Laat uw kind dan thuis en maak een afspraak voor een coronatest.

Kinderen van 0 tot en met 6 jaar die verkouden zijn, hoeven niet altijd getest te worden. Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar moeten zowel de ouder/verzorger als het kind goedkeuring geven voor de test. Kinderen van 16 en 17 jaar mogen ook zelf een afspraak maken voor een test. Meer informatie over testen op het coronavirus vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Vragen en antwoorden

Op de website van de Rijksoverheid vindt u uitgebreide informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus en onderwijs.

Zorg in Deurne

Als u vragen heeft over opvoeden en het opgroeien van uw kind of tegen problemen aanloopt, kunt u terecht bij de Gezins- en Jongerencoach van Zorg in Deurne. Gezins- en Jongerencoaches zijn ervaren en deskundige jeugdhulpprofessionals. Samen met u bekijken ze het probleem en hoe dat het beste opgelost kan worden. En of u dat zelf kunt, of dat u daar hulp van anderen voor nodig heeft.

Wil jij meer weten over het aanbod van Zorg in Deurne? Kijk dan op onze website zorgindeurnejeugdengezin.nl.

Zorg in Deurne is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur op telefoonnummer 0493-387387. Of via de mail op coordinatorjeugd@deurne.nl.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden gemeentehuis


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis, laat u testen op het coronavirus en maak een nieuwe afspraak op het moment dat u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op de nieuwe website zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen