Sport en bewegen

Binnen- en buitensport is weer toegestaan. Ook mogen er weer wedstrijden en toernooien plaatsvinden.

Spelregels voor sport

In het kort de spelregels voor het sporten: 

  • Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensportaccommodaties, waaronder sportscholen mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voorafgaand en na afloop van de sportbeoefening dienen sporters van 19 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, waaronder in de kleedkamers en in de kantines die ook per 1 juli weer open mogen.
  • Kleedruimtes en toilet- en douchevoorzieningen van sportaccommodaties zijn weer open.
  • Geforceerd stemgebruik langs het veld, zoals schreeuwen en spreekkoren, is niet toegestaan.

Wedstrijden en toernooien

Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Hierbij mag publiek aanwezig zijn. Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. In beginsel mogen er buiten maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. En binnen maximaal 100 personen.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden. 

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Zwembad

Binnen- en buitenzwembaden mogen open, inclusief de kleedruimtes en toiletten. De wasgelegenheden en douches mogen ook gebruikt worden. Mensen houden 1,5 meter afstand.

Douches

Vanaf 15 juni mogen wasgelegenheden en douches in zwembaden en bij sportverenigingen weer gebruikt worden.

Kantines

Kantines (inclusief terrassen) van (sport)verenigingen mogen vanaf 1 juli weer open. Voor kantines wordt geadviseerd om het protocol van Koninklijke Horeca Nederland te volgen. Dit protocol vindt u op de website van Koninklijke Horeca Nederland. Zolang u zich houdt aan de landelijke richtlijnen, hoeft u geen toestemming aan de gemeente te vragen voor de opening van de kantine.

Meer informatie

Op de website van NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité (NOC) en de Nederlandse Sport Federatie (NSF)) staat nuttige informatie, inclusief een protocol, posters en informatieborden. De verenigingen in Deurne zijn opgeroepen dit protocol zo veel mogelijk te volgen.

Contact met Leef Deurne!

Wilt u graag advies krijgen bij het opzetten van sportactiviteiten? Dan kunt u contact opnemen met "Leef Deurne!" via info@leefdeurne.nl of 088-6332080.

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen