Testen

Heeft u (milde) klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

Laatst bijgewerkt: dinsdag 12 januari, 21.00 uur

Het kan gaan om klachten als hoesten, verkoudheid, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak.

  • Maak uw testafspraak online op rijksoverheid.nl/coronatest. Dit kan 24 uur per dag. U heeft hiervoor uw DigiD nodig
  • Op de website kunt u later ook de testuitslag bekijken. Ook hiervoor heeft u uw DigiD nodig
  • Voor een testafspraak kunt u ook bellen op nummer 0800 – 1202. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur

Bij het maken van een online afspraak ziet u op basis van uw ingevoerde postcode de testlocaties in de buurt en de beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Er is een testlocatie in De Peel, gelegen in Helmond.

Testen van kinderen

Kinderen kunnen ook getest worden op corona. Laat uw kind testen als uw kind veel hoest, koorts heeft of benauwd is. Maak een afspraak voor een coronatest en houd uw kind thuis tot u de uitslag hebt. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Toelichting: het testbeleid voor kinderen is in januari 2021 aangepast. Kinderen onder de 12 hoefden eerder meestal niet getest te worden. Door deze kinderen nu wel te testen, is beter te zien of de nieuwe variant van het coronavirus zich via kinderen verspreidt.

Testen zonder klachten in sommige gevallen ook mogelijk

Bent u in nauw contact geweest met iemand met corona? Dan kunt u zich ook zonder klachten laten testen. Dit kan als u in een bron- en contactonderzoek van de GGD naar voren komt of wanneer u een melding krijgt in de CoronaMelder-app. Dit kan op de 5e dag na het laatste risicovolle contact met die persoon. Op deze dag is het virus ook bij mensen zonder klachten goed aan te tonen. Is de uitslag negatief? Dan hoeft u niet langer in thuisquarantaine. Belangrijke voorwaarde is wel dat u ook daarna alert blijft op klachten en u opnieuw laten testen als u toch klachten krijgt.

Laat u testen bij de GGD

Laat u bij voorkeur testen op een GGD-locatie. In Zuidoost-Brabant kunt u momenteel binnen een dag terecht en heeft u de volgende dag de uitslag. Je laten lesten bij de GGD is veilig, betrouwbaar, gratis en snel. De GGD teststraat maakt gebruik van een PCR-test.

Kijk voor meer informatie op de website van de GGD Brabant-Zuidoost.

Uitslag

Als de uitslag bekend is, wordt dit per e-mail gemeld. Het inzien van de uitslag kan weer via de website door in te loggen met uw DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Thuisquarantaine

Op het moment dat u (milde) klachten krijgt, blijft u thuis en maakt u een afspraak voor een coronatest. Blijf thuis tot u de uitslag binnen heeft. Is de uitslag positief, dan gaat u in thuisquarantaine. De GGD vertelt u wat u moet doen. In de folder die u onderaan deze pagina kunt downloaden, vindt u tips, adviezen en praktische oplossingen voor de thuisquarantaine. In de folder wordt enkele keren aangegeven dat u contact kunt opnemen met de gemeente. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0493-387711 of u kunt contact opnemen met Zorg in Deurne 0493-387387.

Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Of kijk op coronastoptbijjou.nl.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen