Testen

Heeft u (milde) klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

Het kan gaan om klachten als hoesten, verkoudheid, verhoging of plotseling verlies van reuk of smaak.

  • Maak uw testafspraak online op rijksoverheid.nl/coronatest. Dit kan 24 uur per dag. U heeft hiervoor uw DigiD nodig
  • Op de website kunt u later ook de testuitslag bekijken. Ook hiervoor heeft u uw DigiD nodig
  • Voor een testafspraak kunt u ook bellen op nummer 0800 – 1202. Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur

Bij het maken van een online afspraak ziet u op basis van uw ingevoerde postcode de testlocaties in de buurt en de beschikbare tijdstippen. Na de keuze volgt een afspraakbevestiging per e-mail en sms. Vanaf dinsdag 18 augustus is er een nieuwe testlocatie in De Peel, gelegen in Helmond.

Laat u alleen testen bij klachten

De coronatest is bedoeld voor iedereen die (milde) klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Bovendien voorkomt u dan dat het te druk wordt bij de testlocaties en mensen die wel klachten hebben langer moeten wachten voordat zij terecht kunnen.

Uitslag

Als de uitslag bekend is, wordt dit per e-mail gemeld. Het inzien van de uitslag kan weer via de website door in te loggen met uw DigiD. Positieve testuitslagen worden nog steeds uitsluitend telefonisch doorgegeven door de GGD. Bij de uitslag wordt namelijk direct het bron- en contactonderzoek gestart.

Meer informatie

Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt.

Terug

Pagina opties