Vaccinatie

Op woensdag 6 januari is de vaccinatie in Nederland gestart.

Laatst bijgewerkt: vrijdag 22 januari, 07.45 uur

Kijk voor uitgebreide informatie over het vaccineren en antwoorden op veelgestelde vragen op coronavaccinatie.nl. U kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Eerste vaccin is goedgekeurd

Op maandag 21 december is het eerste coronavaccin van BioNTech/Pfizer, onder voorwaarden, goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap (EMA). Meer hierover leest u in het nieuwsbericht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Tweede vaccin is goedgekeurd

Op woensdag 6 januari is het tweede vaccin tegen het coronavirus onder voorwaarden goedgekeurd voor Nederland en Europa. Het gaat om het vaccin van Moderna. Meer informatie leest u in dit nieuwsbericht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Coronavaccinatie is gestart

Op woensdag 6 januari is een start gemaakt met de coronavaccinatie. Op die dag zijn de eerste mensen gevaccineerd. Het gaat om zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Het gaat om circa 269.000 zorgmedewerkers. Met ingang van 15 januari zijn alle 25 GGD-priklocaties in het land geopend voor het toedienen van de COVID-19-vaccins. Na de groep zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen, worden ook zorgmedewerkers in de gehandicaptenzorg (178.000 mensen), wijkverpleging en Wmo-ondersteuning (166.000 mensen) uitgenodigd om een afspraak te maken voor vaccinatie.

Op de website van GGD/GHOR leest u meer over de uitnodiging voor zorgmedewerkers voor een coronavaccinatie.

Medewerkers directe COVID-zorg

Circa 30.000 medewerkers uit de directe COVID-zorg zijn onderdeel van de groep die als eerste in aanmerking komt voor vaccinatie. Het gaat daarbij om een selecte groep verpleegkundigen en artsen op de intensive care, spoedeisende hulp, de COVID-afdeling en ambulancemedewerkers. Vaccinatie van deze groep gebeurt in de ziekenhuizen.

Bewoners verpleegzorg en gehandicaptenzorg

Op maandag 18 januari zijn twaalf instellingen in de verpleeghuiszorg en gehandicaptenzorg gestart met het vaccineren van hun bewoners tegen COVID-19. Bewoners van verpleeghuizen en instellingen krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer aangeboden. Zij worden gevaccineerd door de instellingsartsen.

Sneller meer mensen beschermen

Met het oog op de opmars van de Britse variant van het coronavirus en daarmee de dreiging van een derde golf, kiest het kabinet voor een aanscherping van de vaccinatiestrategie. Door meer tijd te nemen tussen de eerste en tweede prik van het BioNTech/Pfizer-vaccin, minder voorraad aan te houden en minimale verspilling van vaccins, kunnen sneller, meer mensen een eerste prik krijgen. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid.

GGD Brabant-Zuidoost is gestart op 15 januari

Op vrijdag 15 januari is GGD Brabant-Zuidoost gestart met het vaccineren van zorgpersoneel. De vaccinaties worden gegeven in het Indoor Sportcentrum Eindhoven aan de Theo Koomenlaan 1. Het gaat om zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Het is de bedoeling dat, op het moment dat er meer vaccins beschikbaar komen, er meer priklocaties komen in onze regio. 

Kijk voor meer informatie op de website van GGD Brabant-Zuidoost.

Wilt u helpen met vaccineren?

Ieder die wil, kan zich melden bij de GGD als prikker. Stuur hiervoor een e-mail naar GGD Brabant-Zuidoost op het e-mailadres coronavacatures@ggdbzo.nl.

Vaccinatiestrategie

Hieronder kunt u twee documenten over de vaccinatiestrategie bekijken. In deze documenten ziet u wanneer welke groep in aanmerking komt voor een vaccin en om welke vaccins het gaat. De echte planning en volgorde van vaccinatie hangt af van bijvoorbeeld de goedkeuring, werking en levering van de vaccins. En of mensen zich willen laten vaccineren. U vindt hieronder ook een praatplaat in eenvoudige taal.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen