Vaccinatie

Op woensdag 6 januari is de vaccinatie in Nederland gestart.

Laatst bijgewerkt: dinsdag 23 februari, 09.00 uur

Kijk voor uitgebreide informatie over het vaccineren en antwoorden op veelgestelde vragen op coronavaccinatie.nl. U kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Vaccins

Eerste vaccin is goedgekeurd

Op maandag 21 december is het eerste coronavaccin van BioNTech/Pfizer, onder voorwaarden, goedgekeurd door het Europees Medicijn Agentschap (EMA). Meer hierover leest u in het nieuwsbericht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Tweede vaccin is goedgekeurd

Op woensdag 6 januari is het tweede vaccin tegen het coronavirus onder voorwaarden goedgekeurd voor Nederland en Europa. Het gaat om het vaccin van Moderna. Meer informatie leest u in dit nieuwsbericht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Derde vaccin is goedgekeurd

Op vrijdag 29 januari is het coronavaccin van AstraZeneca als derde goedgekeurd voor Nederland en Europa. Meer informatie leest u in dit nieuwsbericht van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

Coronadashboard

Coronadashboard aangevuld met vaccinatiecijfers

Het coronadashboard is uitgebreid met informatie over het vaccineren. Het dashboard laat nu ook informatie zien over onder andere het aantal gezette prikken en over de verwachte leveringen van vaccins. De komende weken worden meer vaccinatiegegevens aan het dashboard toegevoegd, waaronder gegevens over de vaccinatiebereidheid en de vaccinatiegraad. De vaccinatiecijfers worden dagelijks bijgewerkt. Bezoek hier het coronadashboard.

Volgorde

Wie komt wanneer aan de beurt

Op woensdag 6 januari is een start gemaakt met de coronavaccinatie in Nederland. Op coronavaccinatie.nl leest u meer over de volgorde van vaccinatie van zorgmedewerkers en mensen die niet in de zorg werken (inwoners). Daar leest u wie wanneer wordt gevaccineerd, met welk vaccin en en op welke locatie.

Let op, de volgorde van vaccinatie kan veranderen. De planning is afhankelijk van onder andere goedkeuring en werking van de vaccins, levering en verspreiding van de vaccins over priklocaties zoals ziekenhuizen en huisartsen, nieuwe ontwikkelingen en adviezen van bijvoorbeeld de Gezondheidsraad en of mensen zich laten vaccineren.

Onze regio

GGD Brabant-Zuidoost is gestart op 15 januari

GGD Brabant-Zuidoost voert de landelijke vaccinatiestrategie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) uit. Het ministerie van VWS bepaalt wie wanneer aan de beurt is en wie welk vaccin krijgt. Het RIVM nodigt vervolgens de mensen uit die aan de beurt zijn. De GGD’en organiseren de locaties en het personeel om vaccinaties te zetten.

GGD Brabant-Zuidoost zet in de regio meerdere vaccinatielocaties op. Op een aantal locaties, in Helmond, Eindhoven en Best, wordt al gevaccineerd. Daarnaast worden nieuwe locaties opgebouwd maar nog niet in gebruik genomen, bijvoorbeeld in Valkenswaard en Bladel. Dit komt omdat er onvoldoende vaccins beschikbaar zijn. GGD Brabant-Zuidoost bouwt de komende tijd wel door, want we willen klaarstaan en direct kunnen starten zodra er wél meer vaccins beschikbaar zijn.

Meer hierover leest u op de website van GGD Brabant-Zuidoost.

Vaccinatielocatie in Deurne

In de gemeente Deurne is er op dit moment geen vaccinatielocatie van de GGD. Mogelijk komt deze er wel in de loop van de tijd. Als het aantal vaccins en vaccinaties toeneemt, komen er meer priklocaties in de regio.

Enkele huisartsenpraktijken organiseren het vaccineren in de Willibrorduskerk in Deurne en de Sint Willibrorduskerk in Neerkant. Hier worden mensen - op afspraak - gevaccineerd door de huisarts. Mensen die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een uitnodiging.

Wilt u helpen met vaccineren?

Ieder die wil, kan zich melden bij de GGD als prikker. Stuur hiervoor een e-mail naar GGD Brabant-Zuidoost op het e-mailadres coronavacatures@ggdbzo.nl.

Informatie

Hieronder kunt u de folder lezen met informatie over coronavaccinatie. Wilt u liever een papieren folder lezen? Dan kunt u deze ophalen in het gemeentehuis.

Terug

Pagina opties

Openingstijden gemeentehuis

De openingstijden van het gemeentehuis en de balie Publiekszaken zijn als volgt:

Wij werken op afspraak. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken, bel naar 0493-38 77 11. We overleggen dan met u hoe dringend de afspraak is. Wist u dat u veel zaken al gemakkelijk vanuit thuis kunt regelen

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een (nieuwe) afspraak als u klachtenvrij bent.

Gelezen