Vaccinatie

Op woensdag 6 januari is de vaccinatie in Nederland gestart.

Kijk voor uitgebreide informatie over het vaccineren en antwoorden op veelgestelde vragen op coronavaccinatie.nl. U kunt ook bellen met het landelijke informatienummer 0800-1351. Dit nummer is bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur.

Coronadashboard

Coronadashboard aangevuld met vaccinatiecijfers

Het coronadashboard is uitgebreid met informatie over het vaccineren. Het dashboard laat nu ook informatie zien over onder andere het aantal gezette prikken en over de verwachte leveringen van vaccins. De komende weken worden meer vaccinatiegegevens aan het dashboard toegevoegd, waaronder gegevens over de vaccinatiebereidheid en de vaccinatiegraad. De vaccinatiecijfers worden dagelijks bijgewerkt. Bezoek hier het coronadashboard.

Volgorde

Wie komt wanneer aan de beurt

Op coronavaccinatie.nl leest u meer over de volgorde van vaccinatie van zorgmedewerkers en mensen die niet in de zorg werken (inwoners). Daar leest u wie wanneer wordt gevaccineerd, met welk vaccin en en op welke locatie.

Let op, de volgorde van vaccinatie kan veranderen. De planning is afhankelijk van onder andere goedkeuring en werking van de vaccins, levering en verspreiding van de vaccins over priklocaties zoals ziekenhuizen en huisartsen, nieuwe ontwikkelingen en adviezen van bijvoorbeeld de Gezondheidsraad en of mensen zich laten vaccineren.

Onze regio

GGD Brabant-Zuidoost voert de landelijke vaccinatiestrategie van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) uit. Het ministerie van VWS bepaalt wie wanneer aan de beurt is en wie welk vaccin krijgt. Het RIVM nodigt vervolgens de mensen uit die aan de beurt zijn. De GGD’en organiseren de locaties en het personeel om vaccinaties te zetten.

Meer hierover leest u op de website van GGD Brabant-Zuidoost.

Vaccinatielocatie in Deurne

In de gemeente Deurne is er op dit moment geen vaccinatielocatie van de GGD. Mogelijk komt deze er wel in de loop van de tijd. Als het aantal vaccins en vaccinaties toeneemt, komen er meer priklocaties in de regio.

Enkele huisartsenpraktijken organiseren het vaccineren in de Willibrorduskerk in Deurne en de Sint Willibrorduskerk in Neerkant. Hier worden mensen - op afspraak - gevaccineerd door de huisarts. Mensen die hiervoor in aanmerking komen, ontvangen een uitnodiging.

Wilt u helpen met vaccineren?

Ieder die wil, kan zich melden bij de GGD als prikker. Stuur hiervoor een e-mail naar GGD Brabant-Zuidoost op het e-mailadres coronavacatures@ggdbzo.nl.

Informatie

Hieronder kunt u de folder lezen met informatie over coronavaccinatie. Wilt u liever een papieren folder lezen? Dan kunt u deze ophalen in het gemeentehuis.

Terug

Pagina opties

Verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt verbouwd. De afdeling Publiekszaken is tijdelijk verhuisd naar Harmoniestraat 5. Daar kunt u terecht voor het aanvragen en afhalen van paspoort, rijbewijs, enzovoorts. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. U kunt hier ook terecht voor het ophalen van PMD-zakken.

Zorg in Deurne blijft tijdens de eerste fase van de verbouwing nog in het gemeentehuis, evenals het college, de directie en de griffie. De toegang tot het gemeentehuis is tijdelijk via de zijingang aan de Oude Martinetstraat 2.

Openingstijden

Mondkapje verplicht

Bezoekt u het gemeentehuis of Zorg in Deurne? Dan is het dragen van een mondkapje weer verplicht.

Gelezen