IkPas 2020: 40 dagen geen druppel

De werkgroep Lekker Fris in Deurne daagt iedereen in de gemeente uit om na carnaval 40 dagen geen alcohol te drinken. Voor veel mensen betekent alcohol gezelligheid en hoort het drinken van een biertje of wijntje er gewoon bij. Zeker tijdens de carnavalsperiode. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten heeft veel voordelen. Je houdt zicht op de functie van alcohol in je leven en op de langere termijn voel je je beter en drink je minder alcohol. Wil jij je bewuster worden van je alcoholgebruik en na carnaval fris aan de lente beginnen? Doe dan mee met de actie IkPas.
 

Meedoen aan IkPas

Op 26 februari start, tijdens de traditionele vastenperiode, een 40-daagse IkPas-campagne. Meld je vóór 26 februari aan op www.ikpas.nl/deurne. In het gemeentehuis van Deurne kun je (zolang de voorraad strekt) een IkPas polsbandje ophalen. Hiermee kun je aan anderen laten zien dat je meedoet. Werk je in Deurne? Dan kun je ook meedoen door de postcode te gebruiken van de organisatie waar je werkt.

Wat levert IkPas op?

IkPas-deelnemers merken verschillende positieve effecten van het op pauze zetten van hun alcoholgebruik. Het bespaart geld, je krijgt een betere huid, het is goed voor je organen en daarbij opgeteld: het heeft een positief effect op hoe je je voelt. Niet alleen tijdens de campagne: meer dan de helft van de deelnemers voelde zich ook na zes maanden lichamelijk én mentaal fitter. Bovendien sliep bijna 45% structureel beter. “We slapen eindelijk weer samen, omdat het snurken beduidend minder is”, liet een blije deelnemer weten.

IkPas 2020

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. IkPas is de Nederlandse vertaling van soortgelijke campagnes die ook in veel andere landen worden gehouden: Dry January in Engeland, Tournée Minérale in België en OcSober in Australië. Allen hebben ze eenzelfde insteek: stilstaan bij je alcohol-inname en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Deel je foto via Facebook

​Doe jij mee met IkPas? Deel je foto via www.facebook.com/gemeentedeurne of Twitter mee met #ikpas.

Terug

Pagina opties

Verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt verbouwd. De afdeling Publiekszaken is tijdelijk verhuisd naar Harmoniestraat 5. Daar kunt u terecht voor het aanvragen en afhalen van paspoort, rijbewijs, enzovoorts. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. U kunt hier ook terecht voor het ophalen van PMD-zakken.

Zorg in Deurne blijft tijdens de eerste fase van de verbouwing nog in het gemeentehuis, evenals het college, de directie en de griffie. De toegang tot het gemeentehuis is tijdelijk via de zijingang aan de Oude Martinetstraat 2.

Openingstijden

Mondkapje verplicht

Bezoekt u het gemeentehuis of Zorg in Deurne? Dan is het dragen van een mondkapje weer verplicht.

Gelezen