Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van de gemeente Deurne? U kunt zich abonneren op onze nieuwsmail. Dan ontvangt u wekelijks een e-mail met alle nieuwsberichten.

Schrijf je in voor onze nieuwsmail 

U kunt ons ook volgen via social media:

  

 • Burgerpeiling gemeente Deurne

  Wat vindt u van de voorzieningen in uw buurt? Voelt u zich thuis in uw buurt? Brengt de gemeente Deurne u voldoende op de hoogte van plannen? Dit zijn een aantal vragen die aan u worden gesteld in een burgerpeiling.

  We willen graag weten hoe onze inwoners denken over hun buurt en de gemeente. Daarom doen we hier onderzoek naar. De burgerpeiling is een onderzoek naar de ervaringen met de buurt waarin u woont, uw leefsituatie en uw ervaringen met de gemeente. De burgerpeiling wordt uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau Pon.

  lees verder...
 • Workdate Helmond-De Peel: dé plek om een nieuwe baan te vinden in de regio

  Op donderdag 28 februari is de eerste Workdate van 2019. Deze Workdate wordt georganiseerd door Senzer en UWV, om samen de werkgelegenheid in de regio te stimuleren. Het is bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een leuke baan of stageplaats óf werknemers die toe zijn aan een nieuwe uitdaging. En natuurlijk voor werkgevers die hun organisatie, werkplekken en vacatures onder de aandacht willen brengen.

  lees verder...
 • Ook dit jaar toezicht op carnavalswagens

  Ook in 2019 slaan de carnavalsverenigingen, gemeente en politie de handen ineen om gevaarlijke situaties met carnavalswagens en overlast te voorkomen. De samenwerkende partijen willen er gezamenlijk voor zorgen dat er geen ongelukken gebeuren en iedereen kan genieten van dit mooie feest.

  lees verder...
 • Snelheidscontrole

  De politie heeft op donderdag 7 februari een snelheidscontrole gehouden op de Milhezerweg in Deurne. Op de plek van de controle geldt een maximumsnelheid van 50km/h.

  lees verder...
 • Glasvezel

  Op 8 januari werd bekend dat door E-Fiber een glasvezelnetwerk in de gemeente Deurne wordt uitgerold. Dit was het gevolg van een positieve vraagbundeling, die liep tot en met 31 december. Naast deze ontwikkeling, wil ook KPN NetwerkNL een glasvezelnetwerk aanleggen in de gemeente Deurne. Zij starten in de week van 11 februari met een communicatiecampagne om hier bekendheid aan te geven.

  lees verder...
 • Snelheidscontroles

  De politie heeft op 3, 4 en 5 februari snelheidscontroles gehouden op de Zeilbergsestraat, Snoertsebaan, Helmondsingel en Milhezerweg.

  lees verder...
 • Lokale belastingen: heeft u al een automatische incasso?

  Het aanslagbiljet voor gemeentelijke en waterschapsbelastingen valt eind februari weer op de mat. U kunt uw aanslagbiljet betalen met automatische incasso in tien termijnen. U betaalt uw aanslagbiljet dan altijd op tijd. Zonder automatische incasso bent u zelf verantwoordelijk voor het op tijd betalen van de belastingaanslagen. Hiervoor gelden twee betalingstermijnen, eind maart en eind mei, in plaats van tien bij automatische incasso.

  lees verder...
 • Te veel dieren en mest aangetroffen bij controle Peelland Interventie Team

  Het Peelland Interventie Team (PIT), de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en waterschap Aa en Maas hebben op woensdag 30 januari een controle uitgevoerd bij een agrarisch bedrijf in de gemeente Deurne. Bij de controle bleek dat er te veel dieren op het bedrijf aanwezig zijn en dat er meer mest is opgeslagen dan is opgegeven bij de officiële instantie.

  lees verder...
 • Veel storingen straatverlichting

  Er zijn op dit moment veel storingen in de straatverlichting in de gemeente Deurne. Dit komt deels door de tijd van het jaar. Door kou en vocht ontstaan er meer storingen. Daarnaast is er vorig jaar een achterstand ontstaan bij het herstellen van kapotte verlichting. De vorige aannemer kwam de met de gemeente gemaakte afspraken niet na. Daarom heeft de gemeente per 1 oktober 2018 het contract met de vorige aannemer beëindigd.

  lees verder...
 • Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan N270/Langstraat

  Vanaf vrijdag 18 januari tot en met donderdag 28 februari 2019 heeft u inspraak op het vastgestelde bestemmingsplan N270/Langstraat.

  lees verder...
 • Nieuwe app afvalkalender

  Sinds dit jaar is er een nieuwe afvalkalender van BLINK. Dit is de organisatie die in de gemeente Deurne het afval ophaalt. In de kalender kunt u zien wanneer bij u het afval wordt opgehaald. Er is nu ook een app.

  lees verder...
 • Zandbos verrijkt met nieuwe bomen en struiken

  Als gemeente Deurne streven we naar afwisselende en gevarieerde bossen. We nemen verschillende maatregelen om de soortenrijkdom en diversiteit in het bos te verhogen en voor bezoekers aantrekkelijk te houden. De komende periode planten we extra bomen en struiken in het Zandbos.

  lees verder...
 • Bestemmingsplan N270/Langstraat vastgesteld

  Op dinsdag 18 december heeft de gemeenteraad van Deurne het bestemmingsplan N270/Langstraat vastgesteld. Hiermee is een belangrijke stap gezet op weg naar een veiligere N270 tussen Deurne-Walsberg en de Limburgse grens. Het bestemmingsplan maakt de herinrichting van de weg mogelijk.

  lees verder...
 • Samen bouwen aan het Huis voor de Samenleving

  Het gemeentehuis van Deurne wordt verbouwd tot een toekomstbestendig Huis voor de Samenleving. In dit gebouw staan moderne dienstverlening, ontmoeting en samenwerking centraal. De gemeente wil met het Huis voor de Samenleving een prettige en gastvrije omgeving bieden voor de inwoners en de partners die ook in het gebouw zitten. En de gemeente wil zorgen voor een betere verbinding in het centrum.

  lees verder...
 • Reageren op plannen straatverlichting?

  In de dorpen en wijken in de gemeente Deurne wordt de oude straatverlichting vervangen door nieuwe ledverlichting. Er gaat ook verlichting weg of deze is al weggehaald. Op fietsroutes tussen de dorpen komt juist extra verlichting. Samen met de dorps- en wijkraden bekijkt de gemeente welke verlichting weg kan en wat goede plekken zijn voor extra fietspadverlichting.

  lees verder...
 • Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

  Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

  lees verder...
 • Bekendmakingen van de gemeente

  De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

  lees verder...
Terug

Pagina opties