Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van de gemeente Deurne? U kunt zich abonneren op onze nieuwsmail. Dan ontvangt u wekelijks een e-mail met alle nieuwsberichten.

Schrijf je in voor onze nieuwsmail 

U kunt ons ook volgen via social media:

  

 • Café gesloten aan de Blasiusstraat in Deurne

  Herhaaldelijk overtredingen coronamaatregelen 

  Zeilberg – Deurne / Handhavers van de gemeente hebben herhaaldelijk geconstateerd dat de coronamaatregelen niet in acht zijn genomen tijdens het kermisweekend in een café in Zeilberg. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht en de Wet publieke gezondheid heeft de burgemeester besloten om de horecaonderneming te sluiten vanaf dinsdag 3 augustus tot dinsdag 10 augustus.  

  lees verder...
 • Aanmelden Bespaar- en of Energiecoach worden bij het EnergieHuis Slim Wonen?

  Lijkt het je leuk om andere bewoners te helpen met voorlichting over het besparen van energie en geld? Heb jij je eigen huis al extra verduurzaamd, nageïsoleerd met HR++ glas of al zonnepanelen geïnstalleerd? En ben je bereid je verder te verdiepen in energie besparende maatregelen voor huiseigenaren? Word dan ook onderdeel van het regionale Energiecoach team deskundige vrijwilligers bij het EnergieHuis Slim Wonen. 

  lees verder...
 • Geen kermis Zeilberg mogelijk

  De gemeente Deurne heeft bekeken of Zeilberg kermis van 31 juli tot en met 3 augustus a.s. op een veilig een verantwoorde manier gehouden kan worden. Dat is niet het geval.

  Er vond onder meer overleg plaats met horecaondernemers, er is afstemming geweest met de politie en met buro De Kermisgids. De conclusie na deze overleggen is dat Zeilberg kermis niet op een veilige en verantwoorde manier op het Kerkplein georganiseerd kan worden.

  lees verder...
 • Legpenning Deurne voor Lex van de Haterd

  Op zondag 18 juli ontving Lex van de Haterd uit handen van burgemeester Greet Buter de Legpenning van de gemeente Deurne vanwege het feit dat hij zich al meer dan 25 jaar inzet als promotor van Deurne als cultureel centrum van Brabant. Hij kreeg de penning uitgereikt tijdens de opening van twee tentoonstellingen ‘Hooggeëerd publiek! Het circus in de beeldende kunst 1900-1950’ en ‘Kijk nou eens! Archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma en anderen’. Dit vond plaats in de tuin van museum De Wieger in Deurne.

  lees verder...
 • Penning van Verdienste Deurne voor Noud van de Kerkhof

  Op zondag 18 juli ontving Noud van de Kerkhof uit handen van burgemeester Greet Buter de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne vanwege zijn grote inzet als vrijwilliger bij ZSV, buurtvereniging Zeilbergsestraat en KBO Zeilberg. De uitreiking vond plaats bij de heer Van de Kerkhof thuis.

  lees verder...
 • Kleine hoeveelheid grof restafval? Lever het gratis in bij het Grondstoffen InleverPunt!

  Maandag 19 juli 2021 start in Deurne de tweede ronde van het Grondstoffen InleverPunt (GRIP). Bij  het GRIP kunnen bewoners verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Het GRIP reist een 3-tal dagen door de gemeente en staat elke dag op verschillende plekken in de buurt. Een bezoek aan het grondstoffen Inleverpunt is gratis. De derde ronde staat gepland in september, de vierde en laatste in november van dit jaar.

  Het lokale GRIP is bedoeld om bewoners van de gemeente Deurne te helpen bij het aanbieden van kleine hoeveelheden grof restafval.

  lees verder...
 • Gemeente pakt verkeersveiligheid Soemeersingel aan

  De verkeersveiligheid van de weg die de dorpen Helenaveen en Griendtsveen verbindt, laat te wensen over. Reden voor de gemeente Deurne snelheidsbeperkende en andere maatregelen rondom de weg te treffen.

  De gemeente Deurne heeft een verkeersveiligheidsaudit laten uitvoeren. Uit die audit blijkt, dat het beeld en gedrag van de weggebruikers niet overeenkomen met het verkeersgedrag dat bij een 60km/u -weg hoort. Verder is geconstateerd dat sommige verkeersborden niet goed zichtbaar zijn voor weggebruikers.

  lees verder...
 • Maaien in Deurne

  Je kunt er bijna niet omheen: de bloeiende bermen in onze gemeente. Vol met rode klaprozen, witte margrieten en andere bloemen en planten. Voor de liefhebber is het genieten geblazen. Maar soms is die bloemenpracht ineens verdwenen. Maaimachines hebben hun werk gedaan. Is dat nu nodig, dat maaien?

  lees verder...
 • Zomerse woensdagen op de Markt in Deurne

  In juli en augustus worden er diverse activiteiten op de Markt georganiseerd. De Markt is op onderstaande woensdagen en tijdstippen afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

  lees verder...
 • Werkzaamheden Helenaveenseweg Griendtsveen

  Staatsbosbeheer gaat in de periode van 19 juli t/m 13 augustus snoeiwerkzaamheden uit te voeren op de Helenaveenseweg in Griendtsveen (gemeente Horst aan de Maas). Dit wil zeggen dat doorgaand verkeer van Helenaveen naar Griendtsveen niet mogelijk is. De omleiding wordt aangegeven via borden.

 • Albert Schweitzerstraat in Deurne afgesloten wegens werkzaamheden

  Van maandag 28 juni tot en met vrijdag 6 augustus is de Albert Schweitzerstraat in Deurne afgesloten vanwege werkzaamheden. De omleiding wordt aangegeven via borden en gaat via de Dunantweg en Haageind.

 • Eikenprocessierups

  Ieder jaar rond deze periode bestaat de kans dat de eikenprocessierups in de gemeente wordt aangetroffen. Vaak worden nesten van de Spinselmot aangezien voor een nest van de Eikenprocessierups. Op onderstaande foto’s ziet u de verschillen. Van een spinselmotnest hoeft u geen melding te maken, de spinselmot geeft geen (pijnlijke) hinder.

  lees verder...
 • Resultaten inwonersenquête Omgevingsvisie

  Alleen door samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een gezamenlijke koers voor de toekomst uit te stippelen, kan Deurne een sterke en aantrekkelijke gemeente blijven. Deze koers komt te staan in de omgevingsvisie.

  lees verder...
 • Regeling: Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten

  Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de TONK.

  lees verder...
 • Kwaliteit en veiligheid van gebouwen verbeteren

  Vanaf 1 juli 2022 gaat stapsgewijs de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. Deze nieuwe wet moet zorgen voor meer toezicht en controle in de bouw. Het doel is minder bouwfouten en gebreken.

  lees verder...
 • Grote brand in de Deurnese Peel

  De brand in de Deurnese Peel van het voorjaar 2020 had een grote impact. 710 Hectare natuurgebied is verbrand, woningen moesten worden ontruimd en bewoners en ondernemers hadden wekenlang last van de rook.

  lees verder...
 • Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

  Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

  lees verder...
 • Bekendmakingen van de gemeente

  De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

  lees verder...
Terug

Pagina opties