Nieuws

Wilt u op de hoogte blijven van het nieuws van de gemeente Deurne? U kunt zich abonneren op onze nieuwsmail. Dan ontvangt u wekelijks een e-mail met alle nieuwsberichten.

Schrijf je in voor onze nieuwsmail 

U kunt ons ook volgen via social media:

  

 • Nieuw klantenportaal voor storing melden aan de openbare verlichting

  Lichtmast in de straat stuk? Aangereden lantaarnpaal? Voor het melden van een storing aan de straatverlichting heeft de gemeente Deurne gekozen voor het klantenportaal van MOON. Via dit portaal kunt u als inwoner gemakkelijk en online direct een melding doen.

  lees verder...
 • Start GFT inzameling op afroep buitengebied in 2022

  Gemeente Deurne start per 1 januari 2022 met het inzamelen van GFT-afval in het buitengebied. Uit onderzoek blijkt dat er nog veel GFT-afval in het restafval aanwezig is. En dat is jammer, want van het groente-, fruit- en tuinafval kan groen gas en compost gemaakt worden. Daarmee sparen we het milieu en wordt GFT-afval nuttig hergebruikt.

  lees verder...
 • Wethouder Marnix Schlösser neemt afscheid van gemeente Deurne

  Wethouder Marnix Schlösser neemt op 25 januari 2022 afscheid van gemeente Deurne tijdens zijn laatste raadsvergadering. Per 1 februari 2022 start hij als senior adviseur bij “& Van de Laar”, een organisatieadviesbureau. 

  lees verder...
 • Deurne ondertekent intentieverklaring voor 24-uursvoorziening

  Zorgpartners, politie, woningcorporaties ervaringsdeskundigen, gemeente Helmond en de Peelgemeenten ondertekenden vandaag een intentieverklaring voor het ontwikkelen van een 24-uursvoorziening. Een 24-uursvoorziening gaat kortdurend én langer verblijf met begeleiding bieden voor mensen die langdurig problemen ervaren op verschillende leefgebieden.

  De samenwerkingspartners geven met het ondertekenen van deze intentieverklaring aan dat zij een 24-uursvoorziening noodzakelijk en belangrijk vinden.

  lees verder...
 • Open brief aan alle inwoners

  Beste Deurnenaren,

  In deze coronatijd houden we letterlijk afstand van elkaar. Daar hebben we ook alle reden toe gezien de stijgende besmettingscijfers. Gelukkig weten wij elkaar in Deurne ook op andere manieren te vinden. Ik heb gezien dat we elkaar helpen in deze moeilijke tijden.  Dat we elkaar steun bieden. Dat we, hoe moeilijk ook, kijken naar wat nog wél kan en mag. We doen veel voor elkaar en daar ben ik oprecht heel trots op.

  lees verder...
 • Arbeidsmigranten blijven gehuisvest tijdens verbouwing verpleegstersflat

  De gemeente Deurne heeft vergunning verleend voor verbouwing van de voormalige verpleegstersflat aan de Dunantweg tot reguliere huurappartementen. Tot de verbouwing volledig gerealiseerd is blijven er nog arbeidsmigranten gehuisvest. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag besloten een exploitatievergunning te verlenen waardoor dat mogelijk wordt.

  lees verder...
 • Toeristenbelasting binnen gemeente Deurne

  Toeristenbelasting bent u verschuldigd als u tegen vergoeding nachtverblijf verstrekt. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer u een hotel, (mini) camping, groepsaccommodatie, vakantiepark of Bed & Breakfast heeft of wanneer u huisvesting biedt aan arbeidsmigranten of een slaapplek verhuurt via bijvoorbeeld Airbnb. U bent verplicht toeristenbelasting te heffen van uw gasten en af te dragen aan de gemeente.

  lees verder...
 • De energieprijzen stijgen: bespaar kosten door je eigen stroom op te gaan wekken!

  In 2022 worden explosief stijgende energietarieven verwacht. Vooral de midden- en laaginkomens worden hierdoor getroffen. De overheid probeert de stijging te compenseren met het verlagen van de energiebelasting, maar is dit genoeg? Een van de meest voordelige oplossingen ligt bij de consument: zelf energieleverancier worden!

  lees verder...
 • Werkzaamheden Molenstraat op 10 november

  Op 10 november vinden er werkzaamheden plaats bij de Molenstraat 20-24 in Deurne. Daarom wordt op die dag een gedeelte van de Molenstraat van 07.00 tot 12.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

 • Winnaar Blink E-waste Race 2021: Gerardusschool Deurne

  Gerardusschool Deurne behield de koppositie tijdens de race en is met 5.678 ingezamelde apparaten en een score van 5.810 de grote winnaar. Gefeliciteerd Gerardusschool, een geweldige prestatie en dik verdiend! Op maandag 1 november werd de trotse winnaar op school in de bloemetjes gezet en overhandigde Diana van der Sloot (Programmamanager Duurzaamheid, gemeente Deurne) de leerlingen uit groep 8 de welverdiende prijs: een schoolreisje naar De Ontdekfabriek.

  lees verder...
 • Onderhoud bomen in de gemeente

  De gemeente controleert jaarlijks alle bomen in de openbare ruimte op veiligheid en conditie. Aan de hand van deze controleronde volgt onderhoud als dat nodig is. Dat onderhoud kan bestaan uit snoeiwerkzaamheden maar soms is een boom doodgegaan of sterk aan het aftakelen. Ze kunnen aangetast zijn door schimmels en insecten, of door de wind scheef gewaaid zijn wat mogelijk gevaar oplevert.

  Dit zijn de bomen die de gemeente niet meer duurzaam kan behouden. Onze toezichthouder markeert ze dan met een verfstip en zet deze bomen op de kaplijst.

  lees verder...
 • Koninklijke Onderscheiding voor Henk Raaijmakers

  Op zaterdag 30 oktober kreeg de heer Henk Raaijmakers uit handen van burgemeester Greet Buter een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Het betreft de titel ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 125- jarig jubileum van ZLTO. De heer Raaijmakers nam dan officieel afscheid als bestuurslid van ZLTO.

  Henk Raaijmakers zet zich al jarenlang in voor de belangen van de agrarische sector. Hij stelde zich in 2005 beschikbaar voor het bestuur van ZLTO afdeling Deurne. Als voorzitter, die functie bekleedde hij vanaf 2009 tot 2015, heeft hij zich ingezet voor de belangen van de agrarische ondernemers van Deurne.

  lees verder...
 • Wegwerkzaamheden Deurne

  In onze gemeente wordt op diverse plekken aan de weg gewerkt of worden andere werkzaamheden uitgevoerd. Meer u informatie over werkzaamheden die onlangs zijn gestart of binnenkort van start gaan vindt u op www.deurne.nl/wegwerkzaamheden

 • Deurne doet het licht uit tijdens de Nacht van de Nacht

  Op zaterdag 30 oktober, in de nacht dat de wintertijd ingaat, vindt de Nacht van de Nacht plaats. Natuur- en milieuorganisaties vragen deze nacht aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. De gemeente Deurne doet mee door het licht uit te doen. Ook de Protestantse Gemeente Deurne dooft hun verlichting in deze nacht + de directe straatverlichting (drie stuks) langs de kerk/begraafplaats aan de Helmondseweg gaat uit.

  lees verder...
 • Controle hondenbelasting

  In Deurne zijn de controleurs van de hondenbelasting weer op pad.
  Het uitvoeren van de controle gebeurt door het bedrijf Legitiem namens de Belastingsamenwerking Oost-Brabant (BSOB), waarbij Deurne is aangesloten. Je kunt de controleurs vragen om hun legitimatie.

  lees verder...
 • Platina huwelijk in Zeilberg

  Op woensdag 13 oktober bracht burgemeester Greet Buter een bezoek aan het echtpaar Kuunders-Welten uit Deurne. Zij zijn dan 70 jaar getrouwd.

  Op 16 oktober 1951 gaven Harrie (94) en Mia (93) Kuunders-Welten elkaar het ja-woord. Het wettelijk huwelijk werd destijds op 13 oktober voltrokken. Bruid Mia werd geboren in Liessel, als tweede kind uit een gezin van elf. Zij is de dochter van Anna Engels en Tinuske Welten. Bruidegom Harrie is een echte Zeilbergenaar. Hij is de op een na jongste zoon van de zes kinderen van Tonna Munsters en Nol Kuunders.

  Mia en Harrie hebben elkaar ontmoet in het Postpaadje in Deurne en vanaf dat moment was hun verkering aan.

  lees verder...
 • Vernieuwing van onze website

  Gemeente Deurne werkt er hard aan om de digitale dienstverlening te verbeteren. Daarom gaan we de website vernieuwen. Wilt u ons helpen? U krijgt een aantal vragen waar u ongeveer 5 tot 10 minuten mee bezig bent. Vul ze in via https://ows.io/tj/1ik5c281
  Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten. Goed om te weten: deze test is volledig anoniem.

 • Maak kennis met het nieuwe EnergieHuis Slim Wonen

  Steeds meer bewoners verlagen hun energierekening door duurzame maatregelen te treffen. De gemeente Deurne wil u graag helpen met het slim verlagen van uw energielasten. In samenwerking met acht gemeentes in de regio zijn we daarom voor u het nieuwe serviceloket EnergieHuis Slim Wonen gestart. Een slimme website met deskundige voorlichting van Energiecoaches en concrete gratis bewonersdiensten. Op de website EnergieHuis Slim Wonen is alles te vinden.

  lees verder...
 • Minder restafval, verbeterde service in Deurne met het nieuwe afvaluitvoeringsplan

  28 september heeft de gemeenteraad van Deurne het afvaluitvoeringsplan 2022-2025 vastgesteld. Met dit nieuwe plan blijft de afvalstoffenheffing laag in vergelijking met andere gemeenten. De service naar inwoners wordt verbeterd. Daarnaast komt de gemeente dichterbij het doel om tot minder restafval te komen en richting een circulaire economie te bewegen, daarmee is Gemeente Deurne één van de koplopers in de regio.

  lees verder...
 • Stoptober: samen 28 dagen niet roken

  Op 1 oktober barst Stoptober los: in heel Nederland zullen rokers én niet-rokers elkaar helpen om gedurende 28 dagen te stoppen met roken. Dankzij de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen jaren al meer dan 500.000 mensen meegedaan aan Stoptober. Wil jij ook stoppen? Schrijf je dan nu nog in op www.stoptober.nl

  lees verder...
 • Bijtende Bende-bus komt naar Deurne

  Vrijdag 1 oktober tussen 11 en 16 uur is de Bijtende Bende-bus te vinden voor het gemeentehuis, op de Markt in Deurne. In deze bus leren inwoners drugscriminaliteit herkennen met behulp van virtual reality. Een heuse immersive room leert hen alles over signalen van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of een drugslab, hoe deze te herkennen en hoe te melden. Burgemeester Greet Buter zal om 15.30 uur ook een kijkje nemen bij de Bijtende Bende-bus. 

  lees verder...
 • Pleeggezinnen gezocht in Deurne

  Wie zorgt er voor een kind als de ouders dat even niet kunnen? Opvang in een pleeggezin kan dan een welkome oplossing bieden. Helaas zijn er nog steeds kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. Want een kind past niet zomaar in ieder gezin. Nieuwe pleegouders blijven daarom hard nodig. Ook in onze regio.

  lees verder...
 • Toekenning van het predicaat “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” aan Houtverwerkingsindustrie A.J. Fransen BV.

  Vrijdag 17 september reikte burgmeester Greet Buter het predicaat “Hofleverancier” uit aan Houtverwerkingsindustrie A.J. Fransen BV. Een bijzondere gebeurtenis, want slechts zo’n 400 bedrijven in Nederland voeren deze titel. Het uitreiken gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Fransen.

  lees verder...
 • Gladheid op de Deurnese Markt

  Een gewaarschuwd mens telt voor twee
  De Lindebomen op de Markt bevatten bladluizen. Deze scheiden een zoete vloeistof af die op de natuursteenbanden plakt. Dit zorgt voor gladheid. Wij hebben al enkele meldingen ontvangen van mensen die gevallen zijn.

  lees verder...
 • Wandel voor Elkaar, vrijwilligersevent Deurne

  Vanaf maandag 20 september organiseren de Zorgboog, ORO, Senzer, LEEF, LEVgroep, MEE, Deurnevoorelkaar, gemeente Deurne samen met verenigingen en vrijwilligersorganisaties gezamenlijk “Wandel voor Elkaar”. Een wandeling door Deurne met informatie en verrassingen. Dat doen zij als waardering voor alle vrijwilligers die actief zijn binnen de gemeente Deurne. Ook is dit event dé mogelijkheid voor belangstellenden om meer te weten te komen over vrijwilligerswerk.

  lees verder...
 • Primeur bij de Ossenbeemd: eerste Natuur- en Milieucentrum met Fair Trade keurmerk in Nederland

  Weer een primeur in Deurne. Dit keer voor de Ossenbeemd. Op zondag 12 september ontving de voorzitter Dick van der Star van de Ossenbeemd het Fair Trade keurmerk. Hij kreeg het titelbord uit handen van de wethouder Marnix Schlösser Dat gebeurde tijdens de Markt Groen Deurne.

  lees verder...
 • Gemeenteraad vergadert tijdelijk in Cultuurcentrum Deurne

  De vergaderingen van de gemeenteraad vinden vanaf 14 september tijdelijk plaats in het Cultuurcentrum Deurne vanwege de verbouwing van het gemeentehuis. Dit geldt voor raads-, commissievergaderingen en informatiebijeenkomsten.

  lees verder...
 • Gratis fittest voor 55 plusser

  Corona heeft veel gedaan met onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Bent u ook benieuwd hoe fit u nog bent, en wat we eventueel voor u kunnen betekenen?

  lees verder...
 • Werkzaamheden Mgr. Berkvensstraat, Liessel

  De Mgr. Berkvensstraat in Liessel moet opnieuw bestraat worden. Deze werkzaamheden zullen vanaf 6 september tot en met 23 december van dit jaar uitgevoerd worden. In deze periode is de Mgr. Berkvensstraat geheel afgesloten voor doorgaand verkeer.

  lees verder...
 • Koninklijke Onderscheiding voor Toon Daniëls

  Zondag 29 augustus kreeg Toon Daniëls uit Helenaveen een Koninklijke Onderscheiding. Hij is daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden. De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester van Deurne, Marinus Biemans bij de visvijver in Lieshout. De onderscheiding werd opgespeld door de vrouw van Toon, Liesbeth.

  lees verder...
 • Opnieuw sluiting café aan de Blasiusstraat in Deurne

  Handhavers van de gemeente hebben wederom geconstateerd dat de coronamaatregelen niet in acht zijn genomen in een horecagelegenheid in Zeilberg. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht en de Wet publieke gezondheid heeft de burgemeester besloten om de horecaonderneming gedurende 3 weken te sluiten vanaf vrijdag 27 augustus tot vrijdag 17 september 2021. Het is de tweede keer in een maand tijd dat de horeca-onderneming op last van de gemeente wordt gesloten.

  lees verder...
 • Mantelzorgwaardering beschikbaar vanaf 1 september 2021

  Als mantelzorger bent u veel belangrijker dan u zelf misschien denkt. De gemeente wil u daarom graag bedanken voor de hulp en zorg die u biedt aan uw naaste! Daarom wordt ook in 2021 weer de jaarlijkse waarderingsactie voor mantelzorgers georganiseerd. Evenals vorige jaren gebeurt dat in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg van de LEVgroep.

  lees verder...
 • Start verbouwing gemeentehuis - Tijdelijke verhuizing publiekszaken

  De komende maanden wordt het gemeentehuis verbouwd. Tijdens de eerste fase worden de Westvleugel, middelgedeelte en de hal van het gemeentehuis onder handen genomen. De afdeling Publiekszaken verhuist tijdelijk naar Harmoniestraat 5. Daar kunt u vanaf 30 augustus terecht voor het aanvragen en afhalen van paspoort, rijbewijs, etc. Hier kunnen inwoners ook terecht voor het ophalen van de PMD-zakken.

  lees verder...
 • Hoe veilig is onze gemeente? Veiligheidsmonitor 2021 gaat van start

  Heb je last van rommel op straat? Is er bij jou ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan willekeurig gekozen inwoners van de gemeente Deurne.

  lees verder...
 • Een gezond dak tijdens de maand van de asbestvrije schuur in Deurne

  De gemeente Deurne organiseert de Maand van de Asbestvrije Schuur van woensdag 15 september tot en met zaterdag 16 oktober 2021. Inwoners verwijderen zelf hun asbestdaken  en krijgen tijdens deze maand hulp van de gemeente.  

  Sloopmeldingen kunnen vanaf nu gedaan worden. 

  lees verder...
 • Start verbouwing gemeentehuis

  Vanaf september 2021 wordt het gemeentehuis verbouwd. Tijdens de eerste fase worden de Westvleugel, middelgedeelte en de hal van het gemeentehuis onder handen genomen. De afdeling Publiekszaken verhuist tijdelijk naar Harmoniestraat 5. Daar kunt u vanaf 30 augustus terecht voor het aanvragen en afhalen van paspoort, rijbewijs, etc. Hier kunnen inwoners ook terecht voor het ophalen van de PMD-zakken.

  lees verder...
 • Aanmelden Bespaar- en of Energiecoach worden bij het EnergieHuis Slim Wonen?

  Lijkt het je leuk om andere bewoners te helpen met voorlichting over het besparen van energie en geld? Heb jij je eigen huis al extra verduurzaamd, nageïsoleerd met HR++ glas of al zonnepanelen geïnstalleerd? En ben je bereid je verder te verdiepen in energie besparende maatregelen voor huiseigenaren? Word dan ook onderdeel van het regionale Energiecoach team deskundige vrijwilligers bij het EnergieHuis Slim Wonen. 

  lees verder...
 • Geen kermis Zeilberg mogelijk

  De gemeente Deurne heeft bekeken of Zeilberg kermis van 31 juli tot en met 3 augustus a.s. op een veilig een verantwoorde manier gehouden kan worden. Dat is niet het geval.

  Er vond onder meer overleg plaats met horecaondernemers, er is afstemming geweest met de politie en met buro De Kermisgids. De conclusie na deze overleggen is dat Zeilberg kermis niet op een veilige en verantwoorde manier op het Kerkplein georganiseerd kan worden.

  lees verder...
 • Legpenning Deurne voor Lex van de Haterd

  Op zondag 18 juli ontving Lex van de Haterd uit handen van burgemeester Greet Buter de Legpenning van de gemeente Deurne vanwege het feit dat hij zich al meer dan 25 jaar inzet als promotor van Deurne als cultureel centrum van Brabant. Hij kreeg de penning uitgereikt tijdens de opening van twee tentoonstellingen ‘Hooggeëerd publiek! Het circus in de beeldende kunst 1900-1950’ en ‘Kijk nou eens! Archeologische vondsten van Hendrik Wiegersma en anderen’. Dit vond plaats in de tuin van museum De Wieger in Deurne.

  lees verder...
 • Penning van Verdienste Deurne voor Noud van de Kerkhof

  Op zondag 18 juli ontving Noud van de Kerkhof uit handen van burgemeester Greet Buter de Penning van Verdienste van de gemeente Deurne vanwege zijn grote inzet als vrijwilliger bij ZSV, buurtvereniging Zeilbergsestraat en KBO Zeilberg. De uitreiking vond plaats bij de heer Van de Kerkhof thuis.

  lees verder...
 • Kleine hoeveelheid grof restafval? Lever het gratis in bij het Grondstoffen InleverPunt!

  Maandag 19 juli 2021 start in Deurne de tweede ronde van het Grondstoffen InleverPunt (GRIP). Bij  het GRIP kunnen bewoners verschillende afvalsoorten kwijt waarvoor zij anders naar de milieustraat zouden moeten. Het GRIP reist een 3-tal dagen door de gemeente en staat elke dag op verschillende plekken in de buurt. Een bezoek aan het grondstoffen Inleverpunt is gratis. De derde ronde staat gepland in september, de vierde en laatste in november van dit jaar.

  Het lokale GRIP is bedoeld om bewoners van de gemeente Deurne te helpen bij het aanbieden van kleine hoeveelheden grof restafval.

  lees verder...
 • Gemeente pakt verkeersveiligheid Soemeersingel aan

  De verkeersveiligheid van de weg die de dorpen Helenaveen en Griendtsveen verbindt, laat te wensen over. Reden voor de gemeente Deurne snelheidsbeperkende en andere maatregelen rondom de weg te treffen.

  De gemeente Deurne heeft een verkeersveiligheidsaudit laten uitvoeren. Uit die audit blijkt, dat het beeld en gedrag van de weggebruikers niet overeenkomen met het verkeersgedrag dat bij een 60km/u -weg hoort. Verder is geconstateerd dat sommige verkeersborden niet goed zichtbaar zijn voor weggebruikers.

  lees verder...
 • Maaien in Deurne

  Je kunt er bijna niet omheen: de bloeiende bermen in onze gemeente. Vol met rode klaprozen, witte margrieten en andere bloemen en planten. Voor de liefhebber is het genieten geblazen. Maar soms is die bloemenpracht ineens verdwenen. Maaimachines hebben hun werk gedaan. Is dat nu nodig, dat maaien?

  lees verder...
 • Kwaliteit en veiligheid van gebouwen verbeteren

  Vanaf 1 juli 2022 gaat stapsgewijs de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) in. Deze nieuwe wet moet zorgen voor meer toezicht en controle in de bouw. Het doel is minder bouwfouten en gebreken.

  lees verder...
 • Grote brand in de Deurnese Peel

  De brand in de Deurnese Peel van het voorjaar 2020 had een grote impact. 710 Hectare natuurgebied is verbrand, woningen moesten worden ontruimd en bewoners en ondernemers hadden wekenlang last van de rook.

  lees verder...
 • Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

  Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

  lees verder...
 • Bekendmakingen van de gemeente

  De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

  lees verder...
Terug

Pagina opties

Verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis wordt verbouwd. De afdeling Publiekszaken is tijdelijk verhuisd naar Harmoniestraat 5. Daar kunt u terecht voor het aanvragen en afhalen van paspoort, rijbewijs, enzovoorts. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. U kunt hier ook terecht voor het ophalen van PMD-zakken.

Zorg in Deurne blijft tijdens de eerste fase van de verbouwing nog in het gemeentehuis, evenals het college, de directie en de griffie. De toegang tot het gemeentehuis is tijdelijk via de zijingang aan de Oude Martinetstraat 2.

Openingstijden

Mondkapje verplicht

Bezoekt u het gemeentehuis of Zorg in Deurne? Dan is het dragen van een mondkapje weer verplicht.

Gelezen