Aantal meldingen eikenprocessierups neemt af

Het aantal meldingen over de eikenprocessierups neemt gelukkig af. De meldingen die nog binnen komen, worden doorgegeven aan de aannemer, die de nesten weg zuigt.

Melding doen?

Elk jaar bestrijden we de eikenprocessierups in onze gemeente in het voorjaar met een biologisch bacteriepreparaat. We bestrijden de rupsen en nesten preventief langs openbare wegen, voet- en fietspaden. Dit doen we volgens een opgesteld plan. Daarnaast bestrijden we de rupsen ook op basis van meldingen. Dat doen we door nesten weg te zuigen. Ziet u in de openbare ruimte processierupsen in eikenbomen zitten? Gebruik dan dit meldingsformulier.

Kennisplatform processierups

Het Kennisplatform Eikenprocessierups is een samenwerkingsverband in oprichting in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). In de eerste week van juli 2019 is een start gemaakt met het Kennisplatform. De komende weken en maanden zal het samenwerkingsverband geleidelijk aan uitgebreid worden. Hoofddoel van het Kennisplatform is het verminderen en voorkomen van overlast veroorzaakt door processierupsen in Nederland. Kijk voor meer informatie op processierups.nu.

In aanraking gekomen?

Bent u met de rups in aanraking gekomen? Spoel dan de brandharen af met water en trek schone kleren aan. De brandharen kunnen namelijk in uw kleren blijven hangen. U kunt ook met een kledingroller of plakband de haren van uw huid verwijderen. Kijk voor meer informatie op www.oakie.info.

Terug

Pagina opties