Bent u een ondernemer die handelt in tweedehands goederen?

Dan bent u een belangrijke partner voor de gemeente en politie om heling tegen te gaan. Daarom heeft u als ondernemer die tweedehands goederen inkoopt, inneemt of inruilt een aantal verplichtingen.

Aanmelden als handelaar: Digitaal Opkopersloket
U bent verplicht zich aan te melden bij de gemeente Deurne als handelaar die tweedehands goederen inkoopt, inneemt of inruilt. Aanmelden gaat makkelijk via de website van de gemeente Deurne: www.deurne.nl/digitaal-opkopers-loket.

Opkopersregister bijhouden
Ook moet u als handelaar een opkopersregister bijhouden. De gemeente biedt u hier een gratis digitale oplossing voor, namelijk het Digitaal Opkopers Register (DOR). Via het Digitaal Opkopersloket wordt u automatisch doorverwezen naar dit register.

Zodra u een tweedehands goed opkoopt voert u het goed in in het Digitaal Opkopers Register. De goederen worden dan automatisch gecontroleerd met de database van stopheling.nl. Wanneer een goed als gestolen geregistreerd staat krijgt de politie een bericht. Door de snelle uitwisseling van gegevens wordt de pakkans van inbrekers en helers vergroot. Zo maken we het samen inbrekers en helers moeilijker om gestolen goederen te verkopen. 

Vragen?
Heeft u vragen? Dan kunt u contact op nemen met de gemeente op het nummer 0493-38 77 11 of bezoek onze website www.deurne.nl.

Terug

Pagina opties