Beste inwoners en ondernemers van de gemeente Deurne

We bevinden ons in een bijzondere periode. Het kabinet heeft aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. Het sluiten van scholen, horeca en sportclubs en het afgelasten van evenementen en activiteiten heeft impact op veel ondernemers, leerkrachten, ouders, vrijwilligers, organisaties, verenigingen en inwoners.

Samen met het kabinet, het RIVM, de GGD en de veiligheidsregio zetten we alles op alles om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook u als inwoner, ondernemer of organisator van een activiteit of evenement speelt daarbij een belangrijke rol. Ik zie dat inwoners en ondernemers de adviezen goed opvolgen. Ook organisatoren nemen hun verantwoordelijkheid. Zij gelasten hun evenement af of stellen het uit tot een later moment. Hoe lastig dit soms ook is, als er al vele uren tijd in de voorbereiding hebben gezeten.

Mijn gedachten gaan vooral uit naar mensen die besmet zijn door het virus. Ik wens deze inwoners een spoedig herstel toe. Verder spreek ik mijn waardering uit voor de mensen die zich elke dag inzetten voor anderen, om door deze moeilijke periode heen te komen, zoals de mensen in de zorg, het onderwijs en de hulpdiensten. Zij verdienen onze waardering en respect. Dit geldt zeker ook voor onze mantelzorgers en mensen die zich hiervoor als vrijwilliger inzetten.

Ik vraag iedereen in deze periode oog te hebben voor uw naasten. En zeker voor de mensen die wat ouder zijn of een minder goede gezondheid hebben. Hebben zij nog voldoende eten in huis en zijn de medicijnen aangevuld? Neem wat vaker (telefonisch) contact met ze op, stuur een appje of laat de kinderen, nu ze toch thuis zijn, een mooie tekening voor ze maken. Maar vermijd onnodig contact. Eten voor de deur zetten kan ook.

In elk geval tot en met maandag 6 april geldt: blijf zo veel mogelijk thuis. Maak afspraken over thuiswerken en beperk sociale contacten tot de allernoodzakelijkste. Gaat u toch naar buiten? Houd dan 1,5 meter afstand tot elkaar aan.

Beste inwoners en ondernemers, als we allemaal de adviezen van het RIVM en de GGD opvolgen en onnodige contacten vermijden, dan neemt de kans op besmetting fors af. Ik ben ervan overtuigd dat als we dit allemaal samen doen, we samen door deze moeilijke periode komen.

Pas op uzelf en zorg voor elkaar!

Hilko Mak
Burgemeester van Deurne

Meer weten over het coronavirus? Lees dan verder op onze overzichtspagina met informatie over het coronavirus.

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

De openingstijden zijn aangepast. 

U kunt deze vinden op de pagina met de openingstijden.

Milieustraat is weer geopend (niet op zaterdag)

De milieustraat is weer geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur (en dus NIET op zaterdag). Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt. 

.Meer informatie over de milieustraat. 

Blijf ook met mooi weer thuis! Alleen samen krijgen we corona onder controle

Gelezen