Een zomer op 1,5 meter, houd vol

Nu de zomervakantie is aangebroken, spreekt burgemeester Hilko Mak met een boodschap alle inwoners van de gemeente Deurne aan over het coronavirus.

De 1,5 meter-regel is inmiddels bij iedereen wel bekend. En toch valt het niet altijd mee om je er aan te houden. Het voelt onnatuurlijk en soms ook ongemakkelijk. Bijvoorbeeld op verjaardagsfeestjes, bij een bezoek aan vrienden of in de horeca. Toch is het van groot belang dat we dit met zijn allen vol blijven houden. Ook nu de vakantieperiode is aangebroken en we op reis gaan, het zwembad in duiken of een terrasje bezoeken.

De maanden maart en april zitten nog vers in ons geheugen. We weten allemaal nog hoe vervelend die maanden waren: cafés en restaurants moesten dicht blijven, activiteiten en evenementen werden afgelast, kinderen gingen niet naar school en ouderen in een verpleeghuis mochten geen bezoek ontvangen. Zo’n periode willen we niet nog eens meemaken.

Inmiddels is er steeds meer mogelijk. Dat hebben we samen verdiend, door ons met zijn allen aan de coronamaatregelen te houden. Het is van groot belang dat we dit blijven doen en niet verslappen. Anders is de kans groot dat het coronavirus weer in alle hevigheid toeslaat. Want het virus is nog niet weg. Op andere plekken in Europa stijgt het aantal besmettingen weer flink, met alle gevolgen van dien: regio’s gaan weer in lockdown. We moeten niet de illusie hebben dat dit hier niet kan gebeuren. Ook hier kan een tweede golf komen en dan moeten cafés en restaurants mogelijk weer dicht, moeten verenigingen hun activiteiten weer stilleggen en moeten campings en vakantieparken hun deuren sluiten. Dat willen we natuurlijk voorkomen!

Blijf je daarom houden aan de maatregelen: blijf thuis bij klachten en laat je testen, was je handen stuk en denk aan de 1,5 meter. Help elkaar, door iemand die het even vergeet erop te wijzen. Help die horecaondernemer, eigenaar van een winkel of sportschoolhouder die zijn best doet om te zorgen voor een veilige situatie. Help je vereniging, zodat de activiteiten door kunnen blijven gaan. Help de mensen in de kwetsbare doelgroep en bescherm ze tegen het coronavirus. We moeten het samen doen. Houd vol!

Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Hilko Mak
Burgemeester van Deurne

Terug

Pagina opties