Gemeente Deurne start met cursus Politiek Actief

Op 23 maart start de gemeente Deurne met de cursus Politiek Actief. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente(raad). Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die mogelijk interesse heeft om de politiek in te gaan, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Deelname is gratis.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar de griffie van de gemeente Deurne via griffie@deurne.nl of te bellen naar 0493-387711.

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe komt een raadsbesluit tot stand? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen de deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er speeddates met politici en bestuurders van de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk en trainen ze nuttige vaardigheden. Tot slot zijn deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

Programma en data

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en wordt verzorgd door onder andere de burgemeester, de gemeentesecretaris en de griffier van Deurne. De bijeenkomsten vinden plaats in het gemeentehuis. Ze beginnen telkens om 19:30 uur en duren tot ongeveer 21:30 uur. De data van de bijeenkomsten zijn:

  • Maandag 23 maart: introductie cursus en introductie politiek actief
  • Maandag 30 maart: hoe werkt de gemeente(raad)?
  • Maandag 6 april: debattraining
  • Dinsdag 14 april: bijwonen raadsvergadering

Meer informatie

De cursus wordt verzorgd voor en door de gemeente Deurne. Deelnemers maken kennis met de burgemeester, de gemeentesecretaris, de griffie en raadsleden.

Terug

Pagina opties