Invoering milieustraatpas vanaf 1 januari

Alle huishoudens in de gemeente Deurne ontvangen deze maand een milieustraat pas. Vanaf 1 januari 2021 heeft u deze pas nodig om toegang te krijgen tot de milieustraat. Elk huishouden ontvangt één pas.

Waarom ontvangt u deze pas?

In 2020 is het aantal bezoekers aan de milieustraat in Deurne flink toegenomen. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer een derde van de bezoekers niet uit de gemeente Deurne komt. Er zijn dus inwoners van andere gemeenten die in Deurne hun afval komen brengen. De kosten voor de milieustraat betalen we allemaal samen. De inwoners van Deurne betalen nu dus mee aan het afval dat mensen uit andere gemeenten komen brengen. Dat vinden we niet wenselijk, de milieustraat is bedoeld voor de inwoners van de gemeente Deurne.

Neem de pas mee naar de milieustraat

Met de pas wordt bij de ingang van de milieustraat gecontroleerd of u inwoner van de gemeente Deurne bent. Alleen dan krijgt u toegang tot de milieustraat. Vergeet de pas dus niet mee te nemen als u naar de milieustraat gaat. Bewaar de pas op een herkenbare plek of leg hem alvast in uw auto.

De oude pas is niet meer geldig

Enkele jaren geleden is er in de gemeente Deurne ook een pas verspreid. Deze pas is niet meer geldig. De nieuwe pas die u ontvangt is geactiveerd en gebruikt u voor toegang tot de milieustraat.

Meer informatie over de milieustraat

Voor meer informatie over de milieustraat kunt u terecht in de digitale afvalkalender of de Blink app. Daar vindt u de openingstijden en een overzicht van de afvalstromen en tarieven.

Heeft u vragen over de pas?

Neemt u dan contact op met de klantenservice van Blink op telefoonnummer 0800-0492 of e-mail klantenservice@mijnblink.nl.

Op 1 januari 2021 veranderen de tarieven op de milieustraat. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen