Inwoners en bezoekers Deurne kiezen voor het ‘Deurtje van Deurne’ bij station

Twee weken lang kon er gestemd worden op de kunstwerken ‘Het Deurtje van Deurne’ en ‘Frequent’ voor in de geluidswand van het station, met ruim 1500 stemmen als resultaat. Vanmiddag maakte wethouder Marinus Biemans bij DailyDeurne bekend dat het Deurtje van Deurne de winnaar is. Dirk Verberne, ontwerper van het Deurtje van Deurne, ontving een cheque ter waarde van 2000 euro voor de realisatie van zijn kunstwerk. Samen met de gemeente zal hij verder vorm gaan geven aan de uitwerking van het kunstwerk.

“Met deze ontwerpwedstrijd wilden we de betrokkenheid van inwoners en kunstenaars uit de regio bij het stationsgebied vergroten” vertelt wethouder Marinus Biemans. “Ik vind het mooi om te zien dat zovelen hun stem hebben uitgebracht op de kunstwerken. De kunstenaar komt uit ons midden en het kunstwerk heet inwoners en bezoekers welkom in Deurne. Het Deurtje van Deurne zal het stationsgebied nog meer Deurnes maken.”  

Het Deurtje van Deurne
“Ik vind het ontzettend leuk dat mijn kunstwerk op deze publieke plek komt te staan”, zegt Dirk Verberne. “Ik heb zelf menig jaar op dit station op de trein gewacht. Mijn complimenten over de opknapbeurt van de stationsomgeving. Zelf vind ik het een groot compliment dat ik hier met mijn kunstwerk aan kan bijdragen. Hopelijk tovert het deurtje een glimlach op het gezicht van vele reizigers.”
Het Deurtje van Deurne is een ontwerp met een knipoog en een extra laag. Het station van Deurne is één van de belangrijkste toegangspoorten ofwel deuren tot Deurne. Het ‘deurtje van Deurne’ staat een stukje open en is daarmee altijd los: men is welkom! De bezoeker ziet bij binnenkomst -ne (Deurne) op de deur staan. De Deurnenaar zelf, die het deurtje vanaf de andere kant benadert zal -ze (Deurze) lezen. 

Frequent
De jonge Deurnese ontwerpster Rinke Joosten is met haar kunstwerk ‘Frequent’ op een mooie tweede plek geëindigd. Rinke: “Het was voor mij een hele uitdaging om mee te doen aan deze wedstrijd. Ik ben nog jong en vroeg me af of ik wel kans maakte. Met mijn kunstwerk ‘Frequent’ ben ik dicht bij mezelf gebleven en uiteindelijk heb ik gewoon de 2e plek gehaald. Dat is voor mij weer het bewijs dat je altijd beter gewoon kunt doen en niet moet afwachten.”

Ontwerpwedstrijd
Het Deurtje van Deurne komt als winnaar voort uit een ontwerpwedstrijd. Voor de zomer riep gemeente Deurne alle kunstenaars en andere creatievelingen op om een ontwerp in te zenden voor in de geluidswand van station Deurne. Hierop zijn vijftien voorstellen ingediend. Een commissie bestaande uit medewerkers van de gemeente Deurne, wethouder Marinus Biemans, Bureau Spoorbouwmeester, ProRail en een onafhankelijk kunstenaar hebben uiteindelijk twee kunstwerken geselecteerd waarop twee weken gestemd kon worden. Inwoners en bezoekers hebben het kunstwerk van Dirk Verberne als winnaar gekozen.

Terug

Pagina opties