Kermis in Helenaveen gaat niet door

Na overleg met diverse betrokkenen, waaronder de dorpsraad, horeca en Buro de Kermisgids, is de conclusie dat het niet verstandig is om de kermis in Helenaveen door te laten gaan. Deze stond gepland van 12 tot en met 15 september.

Het zou één van de weinige kermissen in de regio zijn die doorgaat en daardoor is er een te groot risico op een grote toestroom van publiek vanuit omliggende dorpen. Bezoekers kunnen dan onvoldoende afstand houden, waardoor we hun veiligheid en gezondheid niet kunnen garanderen.

Aan de dorpsraad is aangeboden dat zij op een later moment een alternatief dorpsfeest kunnen organiseren, waarbij de gemeente zal faciliteren.

Kermissen in Zeilberg en Liessel gaan ook niet door

Het college van burgemeester en wethouders heeft eerder besloten dat de kermissen in Zeilberg en Liessel dit jaar ook niet doorgaan. Het besluit is genomen na overleg tussen de gemeente, horecaondernemers uit Zeilberg en Liessel en de politie. De uitkomst van dit overleg is dat alle partijen het er over eens zijn dat deze kermissen niet op een veilige en verantwoorde manier georganiseerd kunnen worden in tijden van corona.

Alternatief dorpsfeest

De dorpsraden van Liessel en Zeilberg zijn benaderd met de vraag of zij een alternatief dorpsfeest willen organiseren. Er is voorlopig geen plan voor een alternatief dorpsfeest.

Voorlopig geen alternatief dorpsfeest in Neerkant

Leefbaar en Vitaal Neerkant heeft laten weten dat het alternatief dorpsfeest in plaats van de kermis, dat gepland stond op zondag 23 augustus, niet doorgaat. Lees hier het bericht van Leefbaar en Vitaal Neerkant.

Wilt u een evenement organiseren?

Dan is het belangrijk dat u zich houdt aan de coronamaatregelen en dat u zorgt voor een veilige situatie voor deelnemers en bezoekers. Kijk voor meer informatie op de pagina Evenementen. Daar vindt u de regels en richtlijnen, een stroomschema en protocollen.

Terug

Pagina opties