Méér zorgverzekering voor minder geld voor inwoners met een laag inkomen

Een uitgebreide zorgverzekering is belangrijk. De gemeente heeft voor inwoners met een laag inkomen een collectieve zorgverzekering afgesloten met CZ. U bent dan beter verzekerd voor minder geld. Deze video legt uit wat de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering precies inhoudt.

Voordelen van de collectieve zorgverzekering van de gemeente

  • U krijgt een korting van 7 % op de  premie aanvullende verzekering.
  • De gemeente betaalt mee aan de premie aanvullende verzekering.
  • De aanvullende verzekering biedt een uitgebreide vergoeding voor onder andere brillen, fysiotherapie en tandartskosten.
  • De zorgverzekeraar accepteert de aanvraag, ongeacht uw gezondheid.

Wat is een laag inkomen?
U heeft een laag inkomen als uw netto inkomen minder is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm:

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld

Jonger dan de AOW leeftijd

Ouder dan de AOW leeftijd

Alleenstaande

€ 1174

€ 1315

Echtpaar/samenwonend

€ 1678

€ 1791

Let op: deze bedragen veranderen per 1 januari 2020

Informatie over de vergoedingen
Op de website van GezondVerzekerd leest u wat het aanbod van de gemeente Deurne en zorgverzekeraar CZ precies inhoudt. U ziet hier welke kosten er vergoed worden. En u kunt de vergoedingen en de premie vergelijken met de zorgverzekering die u nu heeft. Heeft  u aanvullende vragen over de vergoedingen?  Neem dan contact op met de klantenservice van CZ via het telefoonnummer 088-5557777.

Aanvragen
Heeft u een besluit genomen, wilt u uw zorgverzekering veranderen en overstappen naar de Collectieve Zorgverzekering van CZ? Geef u op vóór 31 december via de website van GezondVerzekerd. Aanmelden is eenvoudig. U moet wel uw netto inkomen opgeven, dus houd een loonstrookje van deze maand of de vorige maand bij de hand. Voor de inkomensgrenzen zie de tabel hierboven.

Let op: U mag alleen overstappen naar CZ als u geen betalingsachterstand heeft bij uw huidige zorgverzekeraar. Heeft u hiermee te maken, neemt u dan contact op met de gemeente, hieronder (hulp bij aanvragen) staan de contactgegevens.

Hulp bij aanvragen
Download hier de video met een instructie hoe u zich kunt aanmelden op GezondVerzekerd.nl. Als u moeite heeft met het indienen van de aanvraag op GezondVerzekerd.nl, dan kan Zorg in Deurne, 0493 – 387 387 of info@zorgindeurne.nl, u daarbij helpen.  Het informatiepunt Zorg in Deurne kan u ook helpen wanneer u vragen heeft over andere regelingen voor mensen met een laag inkomen, over hulp bij rondkomen met uw geld of bij betalingsachterstanden.

Voorlopige en definitieve toelating
Van CZ ontvangt u direct bericht als u wordt toegelaten in 2020. U ontvangt een polis en CZ informeert Senzer over de voorlopige toelating. CZ regelt ook de opzegging van uw huidige zorgverzekering.
Senzer voert de Collectieve Aanvullende Verzekering uit voor de gemeente. Senzer controleert uw inkomen in de loop van 2020. U ontvangt bericht van Senzer of u ook na 2020 in aanmerking komt voor de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering.​

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis is weer geopend volgens de normale openingstijden. 

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen