Natuurbrand Lage Brugweg bij Neerkant

In natuurgebied 't Zinkske bij de Lage Brugweg - tussen Neerkant en Helenaveen - brak op donderdagavond 1 maart een brand uit. Een deel van het gebied smeult nog steeds. Dit zorgt voor rook in de omgeving van het gebied. Het smeulen wordt steeds minder en is nu beperkt tot twee of drie plaggenhopen. Het is wachten tot de natuur zijn werk doet en het smeulen stopt. Naar verwachting is het smeulen sneller voorbij als er regen of sneeuw valt.

Het is vrijwel niet mogelijk te blussen, omdat het materiaal geen water opneemt. Zodra je er water op gooit, spoelt dit er direct weer af. Medewerkers van Staatsbosbeheer houden toezicht op het gebied.

Rookoverlast in de omgeving van Neerkant, Grashoek en Evertsoord

Inwoners van Neerkant en omgeving kunnen nog steeds overlast hebben van rook en stank. Dit geldt ook voor inwoners van het gebied rond Grashoek en Evertsoord, net over de Limburgse grens. De rook is niet gevaarlijk, maar rook is nooit gezond. Blijf dan ook zo veel mogelijk uit de rook. U kunt gewoon de dagelijkse dingen doen, zoals naar uw werk gaan, de kinderen naar school brengen en boodschappen doen. Wel geldt dus het advies om zo veel mogelijk uit de rook te blijven.

Blijf weg uit het gebied

We roepen iedereen op om weg te blijven uit het gebied. Het is er niet veilig, vanwege de smeulende plekken en de rook.

Laatste update: vrijdag 16 maart, 17.00 uur

Terug

Pagina opties