Nieuwe tarieven milieustraat

Op 1 januari 2021 wijzigen de tarieven op de milieustraat in Deurne. Voor een aantal afvalstromen gaan de tarieven omhoog. Dit is nodig omdat de kosten voor de verwerking van afval stijgen.

Ook wil de gemeente de milieustraat meer kostendekkend maken. Dit gebeurt volgens het principe ‘de vervuiler betaalt’: iemand die meer afval naar de milieustraat brengt, betaalt ook meer. De nieuwe tarieven liggen in lijn met de tarieven die afgelopen jaar zijn ingevoerd op de milieustraat van Asten-Someren.

Nieuwe tarieven 2021

Hieronder ziet u de nieuwe tarieven vanaf 1 januari 2021:

Categorie 1 Categorie 2 Categorie 3 Categorie 4
Soort afval: Onder andere: elektrische apparaten, asbest, klein chemisch afval, papier/karton, oud ijzer en frituurvet Blad en gras, snoeihout Vuilniszakken Grof afval
Tarief: Gratis € 4,30 per m3 (max. 2 m3)

Vuilniszak 30 liter € 2,20
Vuilniszak 60 liter € 4,40

Meubelen, hout, gips en schoon puin € 22,00 per m3

Bouw- en sloopafval, vloerbedekking, dakleer, grond (niet chemisch verontreinigd) € 50,00 per m3

Bij categorie 2 en categorie 4 zijn de vermelde bedragen de minimum bedragen. Als u minder dan een m3 afval brengt, betaalt u ook dit bedrag.

Vanaf 1 januari 2021 wordt de weegbrug niet meer ingezet voor afval in categorie 4. Hierdoor vervalt het weegtarief. In plaats daarvan komt het volumetarief. Dit zijn de bedragen per m3 in het bovenstaande overzicht. De gratis afvalstromen blijven gratis en ook de tarieven voor blad, gras en snoeihout stijgen niet. De prijs per vuilniszak gaat licht omhoog. Daarnaast blijft het tarief voor het inleveren van een matras gelijk: € 5 voor een eenpersoonsmatras en € 10 voor een tweepersoonsmatras.

Milieustraat pas

Alle huishoudens in de gemeente Deurne ontvangen in december een milieustraat pas. Vanaf 1 januari 2021 heeft u deze pas nodig om toegang te krijgen tot de milieustraat. Meer informatie vindt u op deze pagina.

Nieuwe indeling

Omdat in het nieuwe jaar de weegbrug komt te vervallen, ontstaat er ruimte om de milieustraat efficiënter in te delen. Deze wens is door de nodige inwoners geuit in een enquête die onlangs is gehouden over het afvalbeleid en door ruim 600 mensen is ingevuld.

Meer informatie over de milieustraat

Terug

Pagina opties

Aangepaste openingstijden

Vanaf maandag 4 januari zijn de openingstijden van het gemeentehuis als volgt:


Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is. U kunt alleen per telefoon een afspraak maken. We overleggen dan met u hoe noodzakelijk de afspraak is. Zo helpen we elkaar om het risico op besmetting met het coronavirus terug te dringen.

In het gemeentehuis is het dragen van een mondkapje verplicht.

Heeft u klachten, zoals hoesten, verkoudheid of verhoging? Blijf dan thuis en maak een nieuwe afspraak als u klachtenvrij bent.

Heeft u zorg of ondersteuning nodig?

Neemt u dan contact op met Zorg in Deurne op telefoonnummer 0493-387 387 of kijk op zorgindeurne.nl.

Voelt u zich eenzaam en heeft u behoefte aan een praatje?

De medewerkers van LEVgroep Deurne staan voor u klaar. Neemt u gerust contact op met telefoonnummer 0493-352500.

Gelezen