Operatie kroonringen plaatsen is gestart

In opdracht van de gemeente is Blink gestart met het plaatsen van kroonringen aan lantaarnpalen. Aan deze kroonringen kunt u de groene zakken met het PMD-afval ophangen. PMD staat voor plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons.

Het ophangen van de kroonringen is veel werk. Daarom wordt dit in fases gedaan. Blink is gestart in de wijk Deurne-West. Daarna worden de kroonringen wijk voor wijk en dorp voor dorp opgehangen. Het doel is dat eind dit jaar in alle dorpen en wijken kroonringen hangen. De kroonringen worden binnen de bebouwde kom en bij concentraties van woningen gehangen.

Kroonringen voorkomen dat zakken wegwaaien

De haakjes van de kroonring zijn bedoeld om te voorkomen dat de afvalzakken wegwaaien. En er kan efficiënter ingezameld worden doordat de zakken bij elkaar aan een kroonring hangen.

Hang de zakken er niet te vroeg neer

Het is de bedoeling dat de kroonringen alléén gebruikt worden op de ophaaldag. Hang de zakken uiterlijk om 7.30 uur aan de kroonring. Zakken die te vroeg of te laat worden opgehangen, zorgen voor veel overlast. Ze kunnen opengehaald worden door dieren, zoals bijvoorbeeld vogels, waardoor afval op straat en in tuinen terecht kan komen. Ook ziet het er rommelig uit in de straat als er langere tijd zakken hangen.

Op plekken waar al kroonringen hangen, worden soms ook zakken opgehangen door mensen die daar niet wonen. Dit is niet de bedoeling. Het is geen openbare ophangplek voor PMD-zakken.

Denk aan de mensen die vlakbij een lantaarnpaal met kroonring wonen en hang de zakken er pas neer op de dag dat ze opgehaald worden (of de avond van tevoren)! Vergist u zich een keer in de ophaaldag, haal de zakken dan weer naar binnen.

Digitale afvalkalender

Kijk voor de juiste inzameldag voor uw adres in de digitale afvalkalender of in de Blink app.

Terug

Pagina opties