Proef openbare verlichting Deurne Centrum, Vlier Noord en gebied rond Bruggenseweg

In Deurne-Centrum, Vlier Noord en het buitengebied ten noorden van de N270 en ten westen van Walsberg (gebied rond de Bruggenseweg) start een proef met de openbare verlichting. Begin september schakelt aannemer Heijmans, in opdracht van de gemeente, in deze gebieden de verlichting uit die op de nominatie staat om te verdwijnen. Zo kunnen bewoners het effect van minder verlichting ervaren. De proef duurt tot het einde van het jaar. Lantaarnpalen die voor proef zijn uitgeschakeld, zijn herkenbaar aan een gele sticker.

Reageren

De gemeente roept de bewoners in deze gebieden op om te reageren op de plannen. Dit kan via deze website. Een reactie sturen kan ook via info@deurne.nl of telefoonnummer 0493-387711.

De gemeente verzamelt alle reacties

De reacties worden getoetst aan de uitgangspunten van het ‘beleidsplan openbare verlichting’ dat door de gemeenteraad is vastgesteld. De gemeente kijkt naar de verkeersveiligheid en het algemeen belang. Daar waar reacties aanleiding geven tot aanpassing van de plannen, worden deze verwerkt. Dit wordt later bekend gemaakt op de website van de gemeente. De proef wordt tussentijds niet aangepast.

Waarom minder verlichting?

Het vervangen van de oude straatverlichting naar nieuwe ledverlichting kost veel geld. Door verlichting weg te halen, hoeft de gemeente voor die verlichting geen kosten meer te maken voor de elektriciteit, het onderhoud en eventuele schades. Met het geld dat hiermee bespaard wordt, wordt de verlichting omgebouwd naar duurzame ledverlichting. Dit zorgt ook voor een flinke energiebesparing.

Meer informatie over het project Openbare verlichting

Terug

Pagina opties