Scholieren Tijl Uilenspiegel op bezoek in het gemeentehuis

Afgelopen zomervakantie zijn kinderen driftig aan de slag gegaan met de kleurwedstrijd van de gemeente. Op 18 oktober is één van de winnaars van de kleurwedstrijd met zijn klas (Basisschool Tijl Uilenspiegel) uitgenodigd voor een bioscoopavond in het gemeentehuis. Een bezoek van scholieren aan het gemeentehuis in deze vorm is een mooi voorbeeld van het toekomstig Huis voor de Samenleving. Een huis met verschillende functionaliteiten waar jong tot oud welkom is.

Kleurwedstrijd

In augustus zijn vier winnaars gekozen in verschillende leeftijdscategorieën. Tijdens de prijsuitreiking werden zij in het zonnetje gezet door burgemeester Hilko Mak. De kleurwedstrijd werd uitgezet om de verbouwing van het gemeentehuis onder de aandacht te brengen en om ideeën op te halen bij kinderen voor het toekomstig Huis voor de Samenleving. Ideeën kwamen voorbij zoals een binnenspeeltuin, een kleine ingang voor kinderen, een techniekspeelhoek etc.

De winnaars

In augustus zijn de winnaars bekend gemaakt. De winnaars Vlinder Verberne (2 jaar) en Stijn Willems (6 jaar) ontvingen een Duplo en Lego-pakket. Fara Proenings (11 jaar) heeft met haar klasgenoten van D’n Bogerd een cursus cartoontekenen bijgewoond van Studio Doerak. Rihan Mohamoud (9 jaar) mag 18 oktober met zijn klasgenoten van het Tijl Uilenspiegel naar het gemeentehuis voor een bioscoopavond. Deze avond werd georganiseerd in samenwerking met Stichting het Witte Doek.

Huis voor de Samenleving

Het gemeentehuis van Deurne wordt verbouwd tot een toekomstbestendig Huis voor de Samenleving. In dit gebouw staan moderne dienstverlening, ontmoeting en samenwerking centraal. De gemeente wil met het Huis voor de Samenleving een prettige en gastvrije omgeving bieden voor de inwoners en de partners die ook in het gebouw zitten. En de gemeente wil zorgen voor een betere verbinding in het centrum.

Terug

Pagina opties