Stichting Taxus Taxi op zoek naar taxusdonateurs

De jaarlijkse taxusinzameling van Stichting Taxus Taxi blijkt ook dit jaar weer een groot succes. Inmiddels weten duizenden taxusdonateurs hun weg naar de stichting te vinden. Toch wil de stichting graag een oproep doen aan alle mensen binnen het inzamelgebied, om het taxussnoeisel aan hen te doneren.

De droogte tijdens de start van het inzamelseizoen heeft ervoor gezorgd dat de taxushaag minder snel is gegroeid, waardoor de opbrengt per adres minder is. Extra hulp is daarom van harte welkom!

1.824 chemotherapieën

De stichting heeft dit jaar zich het doel gesteld 425.000 kilo vers taxussnoeisel in te zamelen. Zij zijn al goed op weg en hebben op dit moment ruim 218.900 kilo taxussnoeisel ingezameld. Dit is goed voor 1824 chemotherapieën. Ondanks deze prachtige opbrengst zorgt de droogte, bij de start van het seizoen, ervoor dat de opbrengt per adres minder is. De stichting gelooft nog steeds in de mogelijkheid om de doelstelling te behalen, máár daar hebben zij wel de hulp van alle taxusbezitters bij nodig.

Doneer alleen bruikbaar snoeisel

Houd bij het inleveren van taxussnoeisel rekening met de knipvoorwaarden. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Zij kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij, om een kuil ter grootte van een voetbal te maken, in de gevulde tas. Alle knipvoorwaarden en instructievideo’s zijn terug te vinden via www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden.

Taxus inleveren?

Ook de kleine hoeveelheden samen kunnen een groot verschil maken! Op verschillende punten heeft de stichting inzamelpunten ingericht. Hier kunt u, zonder afspraak, terecht voor zowel het inleveren van kleine, als ook grote hoeveelheden taxussnoeisel. Meer informatie over het inzamelen van taxussnoeisel en de stichting Taxus Taxi is te vinden via www.taxustaxi.nl. Daar vindt u ook de inzamelpunten. Een inzamelpunt in Deurne bevindt zich bij de gemeentewerf, Energiestraat 17 in Deurne.

Terug

Pagina opties