Toeristenbelasting 2020

Heeft u een hotel, camping of Bed & Breakfast of verhuurt u een slaapplek via Airbnb. Dan bent u verplicht toeristenbelasting te heffen van uw gasten en af te dragen aan de gemeente. Dit geldt ook voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het gaat namelijk om een 'niet-ingezetenen'-belasting oftewel belasting voor mensen die niet in de gemeente Deurne wonen.

Tarieven 2020

De tarieven voor 2020 voor een minicamping en kampeerboerderij blijven gelijk aan die van 2019. De reguliere tarieven en de tarieven voor huisvesting van arbeidsmigranten gaan omhoog. De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van de gemeentebegroting 2020 ingestemd met deze verhoging:

  • Regulier verblijf: € 2,00 per persoon per nacht
  • Huisvesting arbeidsmigranten: € 2,00 per persoon per nacht
  • Minicamping en kampeerboerderij: € 1,35 per persoon per nacht

Aanmeldplicht bij de gemeente

Voordat u start met verhuren, moet u het aanbieden van nachtverblijf melden bij de gemeente. Er geldt een aanmeldplicht. Dit geldt ook als u bijvoorbeeld (een deel van) uw woning verhuurt via Airbnb. Vervolgens wordt aan de hand van het nachtregister door Belastingsamenwerking Oost Brabant (BSOB) een belastingaanslag opgelegd. U bent als verhuurder verplicht een nachtregister bij te houden. De gemeente controleert regelmatig dit register om te controleren of aan de belastingplicht wordt voldaan.

Meer informatie over toeristenbelasting

Terug

Pagina opties