Uitslag glasvezelcampagne is bekend

Op dinsdag 8 januari 2019 heeft E-Fiber bekend gemaakt dat in de hele gemeente Deurne een glasvezelnetwerk wordt uitgerold. Dit is het resultaat van een positieve glasvezelcampagne, die liep tot en met 31 december 2018. De eerste werkzaamheden starten in het tweede kwartaal van 2019.

Eric Vos van E-Fiber is enthousiast: ‘Er was enorme vraag naar een stabiel netwerk in de gemeente Deurne. We zijn blij verrast door het grote enthousiasme. Niet alleen in de buitengebieden zitten mensen te springen om supersnel internet, maar ook in de kern van Deurne zelf. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk ben je de komende decennia verzekerd van een stabiele en betrouwbare internetverbinding.’

Wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne is erg verheugd met het resultaat: ‘Een mooi begin van 2019! Ik bedank onze inwoners en iedereen die zich hiervoor heeft ingezet. Bij de aanmelding zal mogelijk niet iedereen het zich gerealiseerd hebben, maar hierdoor hebben we er samen voor gezorgd dat het glasvezelnetwerk in de hele gemeente wordt uitgerold. Of zoals Neil Armstrong ooit zei: een kleine stap voor de mens, een grote sprong voor de mensheid.’

Aanleg

De voorbereidingen voor de aanleg zijn inmiddels gestart en in het tweede kwartaal van 2019 gaat de eerste schop de grond in. De werkzaamheden zullen naar verwachting 18 maanden in beslag nemen. Tijdens deze aanlegperiode worden er in de gemeente Deurne circa 15.000 aansluitingen gerealiseerd. De planning wordt binnenkort bekend gemaakt op iedereenglasvezel.nl/deurne.

Gratis aansluiting

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld kunnen nog steeds profiteren van een gratis aansluiting op het glasvezelnetwerk. Het enige wat je hoeft te doen is een abonnement afsluiten bij een van de beschikbare providers. De mogelijkheden van providers kun je vergelijken via iedereenglasvezel.nl/keuzehulp.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op deze website of Facebook.

Terug

Pagina opties