Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 10 november 2016

Zoals u van ons gewend bent op donderdag ontvangt u hierbij een overzicht van de actuele nieuwsberichten en de officiële bekendmakingen van de gemeente Deurne.

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Gemeentebegroting 2017 vastgesteld

De gemeenteraad heeft op dinsdag 8 november de gemeentebegroting voor het jaar 2017 vastgesteld. De begroting is min of meer het 'huishoudboekje' van de gemeente. Er staat in waar het geld vandaan komt en waar de gemeente het geld aan uitgeeft. Hieronder kunt u dit in één oogopslag bekijken.

lees verder...

Sinterklaas in Deurne-centrum en in Zeilberg op zondag 13 november

Op zondag 13 november komt Sinterklaas naar Deurne. Hij zal vanaf het Dinghuis aan het Haageind via de Kruisstraat en de Visser naar de Markt komen. Voor de veiligheid van de Sint, zijn pieten en de kinderen wordt het marktplein aan de Markt van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten voor alle verkeer behalve voetgangers.

lees verder...

Versterking voor Cultuurcentrum Deurne

Maandag aanstaande start een team van ervaren mensen bij het Cultuurcentrum in Deurne. Dit team wordt aangesteld om het Cultuurcentrum te versterken en verder aan de slag te gaan met de professionalisering die al door het bestuur van het Cultuurcentrum is ingezet. De manager van sociaal-cultureel centrum De Ruchte in Someren zal als interim-manager de komende vier maanden de leiding hebben over de dagelijkse gang van zaken. Hij wordt ondersteund door een team dat tijdelijk wordt aangesteld. Dat bestaat uit een plaatsvervangend manager, marketing-medewerker en uit ondersteuning bij de financiële administratie.

Het Cultuurcentrum, de gemeente Deurne en De Ruchte hebben hier afspraken over gemaakt. Het team van ervaren mensen gaat aan de slag naast het bestuur van het Cultuurcentrum.

lees verder...

Informatieavond Peuterpuberteit

Op woensdag 16 november is er een informatieavond over de ontwikkeling van je peuter en hoe om te gaan met het soms pittige gedrag. Je mag tips van ons verwachten en er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere jonge ouders.

lees verder...

Provincie zoekt verrassende plekken

Provincie Noord-Brabant zoekt voor De Brabantse Stijlprijs 2017 verrassende plekken op onverwachte locaties in Brabant, die geboren zijn vanuit een passie van mensen. Tot en met 2 december 2016 kan iedereen projecten aanmelden voor de stijlprijs. Gemeenten bepalen vervolgens welke project zij willen inzenden. Met de prijs, die in mei 2017 wordt uitgereikt, wil de provincie een impuls geven aan ruimtelijke kwaliteit en aan professioneel opdrachtgeverschap van gemeenten.

lees verder...

Website over reconstructie N270/Langstraat

Provincie Noord Brabant bereidt in samenwerking met de gemeente Deurne de reconstructie van de N270/Langstraat tussen Walsberg en de Limburgse grens voor. Op dit gedeelte van de N270 worden alle erfaansluitingen vanaf Walsberg tot de Nachtegaalweg afgesloten van de hoofdrijbaan. Er worden parallelwegen aangelegd. Tussen de Oude Graaf en de Riet en bij de Nachtegaalweg worden nieuwe kruispunten aangelegd. Dit worden twee nieuwe kruisingen met verkeerslichten. Het doel hiervan is om de verkeersveiligheid op de N270 flink te verbeteren.

lees verder...

Terug

Pagina opties