Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 12 juli 2018

In deze nieuwsmail leest u het laatste nieuws van de gemeente Deurne en kunt u de gemeenteberichten en de officiële bekendmakingen van deze week bekijken.

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Gemeentepagina in het weekblad voor Deurne

Hier leest u de gemeenteberichten die in het Weekblad voor Deurne staan.

lees verder...

College van burgemeester en wethouders verleent geen medewerking aan principeverzoek Roompot

Roompot heeft bij de gemeente Deurne een principeverzoek ingediend voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten op Bospark De Bikkels in Vlierden. Roompot wil op het park maximaal 585 arbeidsmigranten huisvesten voor een periode van maximaal 5 jaar. In het zesde jaar wil zij het park restylen en weer in de recreatieve verhuur brengen.

lees verder...

Zelf natuur beheren in Leegveld

Provincie Noord-Brabant en waterschap Aa en Maas richten komende jaren 180 ha nieuwe natuur in binnen de Peelvenen met het project Leegveld. In dit gebied heeft en verwerft de provincie percelen voor natuurontwikkeling.

lees verder...

Winnaars Brood en Spelen bekendgemaakt

Op woensdag 4 juli zijn in Barneveld de winnaars bekendgemaakt van Brood en Spelen, de ontwerpprijsvraag voor nieuwe perspectieven voor het platteland. De jury, onder voorzitterschap van Rijksbouwmeester Floris Alkemade en Rijksadviseur voor het Landschap Berno Strootman, heeft acht winnaars in Brabant geselecteerd en acht in Gelderland en Overijssel.

lees verder...

Adviezen voor het gebruik van grondwater

In Deurne en ook op andere plekken in onze provincie kan waterstofsulfidegas (H2S) vrijgekomen bij het oppompen van grondwater. Dit gas is herkenbaar aan een rotte eierenlucht. Nu het mooi weer is en u mogelijk grondwater gaat gebruiken om de tuin te sproeien, gewassen op het land water te geven of het zwembad te vullen, geven wij u tips en adviezen over hoe te handelen op het moment dat u de rotte eierenlucht waarneemt.

lees verder...

Zwembad De Wiemel blijft de komende 5 jaar open

Eigenaar Laco, gemeente Deurne en de zwemverenigingen DZT’62 en Deurnese Watervrienden zijn tot een akkoord gekomen over het open houden van zwembad De Wiemel in Deurne. Het zwembad blijft de komende vijf jaar open.

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen