Nieuwsmail gemeente Deurne, donderdag 13 oktober 2016

Zoals u van ons gewend bent op donderdag ontvangt u hierbij een overzicht van de actuele nieuwsberichten en de officiële bekendmakingen van de gemeente Deurne.

Bekendmakingen van de gemeente

De gemeente neemt veel besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Over een nieuw bestemmingsplan bijvoorbeeld of een vergunning voor een nieuwe woning, een verbouwing of het kappen van een boom. Het kan ook gaan om nieuwe of aangepaste verordeningen of regelgeving.

lees verder...

Drie spoorwegovergangen afgesloten in de herfstvakantie

In de herfstvakantie werkt ProRail aan het spoor tussen Eindhoven en Venlo. De werkzaamheden starten op zaterdag 22 oktober en eindigen in de nacht van zondag 30 op maandag 31 oktober. Tijdens de werkzaamheden rijden er geen treinen. Ook zijn drie spoorwegovergangen in Deurne enkele dagen afgesloten.

lees verder...

Er komen weer bladkorven in Deurne

De herfst komt eraan en daarbij horen vallende bladeren. De gemeente plaatst daarom dit jaar weer bladkorven binnen de bebouwde kom, die u kunt gebruiken om het bladafval van de gemeentelijke bomen in te doen.

lees verder...

Donorweek

Deze week is het Donorweek. Nog steeds moeten te veel mensen te lang wachten op een donororgaan. En dat kost mensenlevens. Daarom is er weer de Donorweek. Het doel is om mensen te stimuleren hun keuze over orgaandonatie vast te leggen in het Donorregister. Doe je mee?

lees verder...

Inloopavonden over bestemmingsplan Buitengebied

Het bestemmingsplan voor het buitengebied wordt vernieuwd. Er vindt een zogenaamde ‘Derde Herziening’ van dit plan plaats. Op 4 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders het voorontwerp van deze derde herziening vastgesteld. Dit voorontwerp wordt op vrijdag 14 oktober vrijgegeven voor inspraak. Vanaf dat moment kunnen alle belanghebbenden een inspraakreactie geven.

lees verder...

Uitnodiging denkavond huisvestingssubsidie

De gemeente subsidieert op dit moment diverse vrijwilligersorganisaties als tegemoetkoming in hun huisvestingskosten. Dat doen we door het verstrekken van huisvestingssubsidie. Nieuwe ontwikkelingen maken echter dat de gemeente haar systeem tegen het licht moet houden. We willen dit doen samen met de organisaties die nu al recht hebben op deze subsidie. Maar ook als uw organisatie (nog) geen huisvestingssubsidie ontvangt bent u welkom om mee te denken op de ‘denkavond huisvestingssubsidie’

lees verder...

Terug

Pagina opties

Kom alleen naar het gemeentehuis als dat echt nodig is

Zo houden we het risico op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk. Bel voor het maken van een afspraak met 0493-387711. Samen met u overleggen we dan hoe dringend uw verzoek is.

Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en een nieuwe afspraak te maken op het moment dat u klachtenvrij bent. Kan de afspraak niet wachten? Neem dan contact met ons op.

Het gemeentehuis heeft aangepaste openingstijden in de zomervakantie

Actuele informatie over de openingstijden.

Bezoek aan de milieustraat

Er gelden richtlijnen in verband met het coronavirus. Neem deze goed door voordat u de milieustraat bezoekt

Gelezen